Predsjednik Svjetske mininogometne federacije posjetio Vitez

Filip Juda u Vitezu

Predsjednik Svjetske mininogometne federacije posjetio Vitez

S. Mlaćo

Nakon što je naša mininogometna reprezentacija  na prošlogodišnjem Evropsku prvenstvu u susjednoj Hrvatskoj zuzela treće mjesto, grupa entuzijasta  koja čini ovu reprezentaciju odlučila je pokrenuti i mini nogometnu ligu koja se odigrava u devet gradova naše zemlje.

Radi se o prije svega lijepom druženju i nadmetanju, a  4. i 5. juna u Vitezu će se odigrati i završni turnir. Turnir će svakako vrlo dobro poslužiti i selektoru naše mininogometne reprezentacije koji će se moći uvjeriti u kvalitete igrača te kasnije napraviti i pravi odabir.

Danas je čelnike našeg saveza, tačnije predsjednika udruge mini nogometa BiH Bojana Rajkovića i selektora Josipa Kupreškića  u Vitezu posjetio predsjednik Svjetske mininogometne federacije Filip Juda i Bruno Alpeza, tajnik Europske mininogometne federacije.

"Oduševljen sam onim što sam vidio ovdje i s obzirom da je savez vrlo mlad čestitam svima u BiH mininogometnom savezu i on je primjer mnogim drugima u Evropi kako treba da se radi. Mininogomet je kao sport vrlo jednostavan prvenstveno zbog toga što sklanja ljude sa ulice da se bave sportom, što je ovdje u okruženju veoma nezgodna situacija. Momčad je vrlo lako skupiti jer su  to većinom ekipe sastavljene od prijatelja, a ne od profesionalaca koji se bave time zbog novaca. Sa druge strane teren je vrlo lako napraviti i može se igrati na ulici, nekakvom sportskom centru, kod kuće u dvorištu", kazao je za SportSport.ba predsjednik Svjetske mininogometne federacije Filip Juda.

"Nakon trećeg  mjesta na Evropskom prvenstvu u Vrsaru organizirali smo mini nogometne lige i prve godine imamo devet gradova, a iduće godine već imamo naznaka da će to biti puno više. Pored toga, primljeni smo u punopravno članstvo  Evropskog mininogometnog saveza i evo danas imamo posjetu predsjednika Jude i tajnika Alpeze. Oni će nam dati daljnje upute kako da se razvija mini nogomet u BiH. Ovdje se radi o ozbiljnim stvarima i oni ne bi tek tako došli. Češku smo dobili za treće mjesto i Filip je zadovoljan kako se kod nas sve razvija i pogledao je jednu utakmicu ovdje te je impresioniran ne samo viđenim nego i terenom u Vitezu",  kazao je za naš portal predsjednik Mininogometne udruge BiH Bojan Rajković. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi