Predstavljene nove akvizicije Plemića

Čolić, Bilbija, Tomić i Jajalo novi igrači Zrinjskog

Predstavljene nove akvizicije Plemića

Danas je Zrinjski na press konferenciji predstavio svoja posljednja 4 pojačanja. Benjamin Čolić, Tomislav Tomić, Nemanja Bilbija, i Kristijan Jajalo postali su novi igrači Plemića.

Na početku press konferencije novinarima se obratio trener Vinko Marinović, koji je rezimirao dosadašnji dio priprema. 

 „Prošle su četiri nedjelje, ostale su nam još dvije do kraja priprema i početka prenstva, koje ćemo iskoristiti da se još podignemo, i da radimo na taktičkim stvarima. Zadnja utakmica protiv Olimpije i pored poraza bila je dobro odigrana.. Turnir u Gabeli ćemo iskoristiti da odigramo s dvije ekipe jer se igra dan za danom. Nadam se da će nas vrijeme poslužiti, da ne bude povreda, i da riješim par dilema koje imam pred početak prvenstva“, istakao je Marinović.

Tomislav Tomić nije krio zadovoljstvom dolaskom u Zrinjski. 

„Drago mi je što sam došao u Zrinjski, klub koji se stalno bori za titulu, svi su me odlično primili. Znam kakva su očekivanja, i nadam se tituli", izjavio je Tomić. dok je Čolić istakao:

„Ne volim puno pričati, najbolje je da pričamo na terenu. Odlično sam primljen, imamo dobru ekipu i borit ćemo se za titulu, koja je cilj Zrinjskog."

Nemanja Bilbija se priključio jučer ekipi, al vrlo brzo se upoznao sa ciljevima kluba. 

„Zahvaljujem se gospodinu Šulenti i šefu što je došlo do govora. Upoznat sam sa očekivanjima i ekipom, znam 80 % ekipe i neće biti problem prilagodba. Znam kakav pritisak nosi borba za titulu, radio sam individualno i neće mi trebati puno da uhvatim formu", izjavio je Bilbija.

Kristijan Jajalo se također svima zahvalio na pruženoj šansi.

„Moja očekivanja su da se što prije uklopim u ekipu, da se što bolje spremim i da ako Bog da osvojimo titulu".

Za kraj trener Marinović je dodao da ima kvalitetne igrače, al da će trebati malo vremena da se svi novi igrači uigraju,

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

„Kostur ekipe je ostao isti od prošle godine i nadam se da ćemo uz veliku konkurenciju i kvalitet koji imamo nadoknadit problem uigranosti. Rano je pričati o konkurentima, bit će zanimljivo prvenstvo, svi su se pojačali. Važan će biti početak prvenstva i u kojoj će formi ekipe odigrati prva kola.“

 Naredni susreti Zrinjskog su na turniru u Gabeli, a igraju se za vikend. Prvi je protiv Cibalije, a drugi će biti protiv GOŠK-a ili Budućnosti iz Podgorice.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije