Pregled kola: Zrinjski posustaje, Zvijezdi najteže

Premijer liga BiH

Pregled kola: Zrinjski posustaje, Zvijezdi najteže

E. Škorić

Još pet kola ostalo je do kraja prvenstva u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Za vikend odigrani su mečevi 25. kola. Ne baš efikasno kolo, ali bilo je dosta uzbuđenja.

Možda i najzanimljivije bilo je u Lukavici, gdje je Sarajevo, u meču koji je prekinut zbog tuče na tribinama na 20 minuta, slavilo s 3:2 i to nakon preokreta, a Slaviji je presudio Miloš Stojčev golom u sudačkoj nadoknadi.

Željo je golom Jasmina Bogdanovića slomio otpor Borca na Grbavici, a Širokom su Wagner i Plazonić donijeli trijumf na Pecari protiv Travnika.

Kiksao je Zrinjski, koji u Mostaru nije uspio da zabije gol Mladosti (0:0), a Vitez je u derbiju začelja deklasirao gradačačku Zvijezdu s 3:0. Čelik je iznenadio na Otoci (2:1) ekipu Olimpica, dok je Sloboda bila siguran domaćin protiv Drine.

Dodajmo još da je Radnik bio bolji od Veleža s 1:0 u nedjelju.

FK Sloboda - FK Drina 2:0

NK Vitez - NK Zvijezda 3:0

FK Željezničar - FK Borac 1:0

FK Olimpic - NK Čelik 1:2

FK Slavija - FK Sarajevo 2:3

 

FK Radnik - FK Velež 1:0

HŠK Zrinjski - FK Mladost 0:0

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

NK Široki - NK Travnik 2:0

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.