Pregovori s Poljakom i Majkićem, na Clovisa ne računaju?

Čelik još uvijek bez pojačanja

Pregovori s Poljakom i Majkićem, na Clovisa ne računaju?

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika u zimskom prelaznom roku ostali su bez dvojice najboljih igrača Kenana Horića i Saše Kajkuta, dok je klub raskinuo ugovor s Duškom Stajićem i Adisom Nurkovićem, dok se pregovori oko raskida još vode s Markom Nestorovićem.

Da je finansijska kriza drma i klub s Bilinog polja govori podatak da Čelik još uvijek nije angažovao nijedno pojačanje, iako su budžet znatno "olakšali" odlaskom gore navedenih igrača koji su imali visoka primanja.

Koliko je "malo" novca u kasi Zeničkog kluba govori podatak, da direktor Čelika pregovara s Božom Poljakom 27-godišnjim defanzivcem, koji je posljednjih pola godine igrao u Kanadi, dok je prije toga četiri sezone bio član ekipe Junaka koja se takmiči u Trećoj ligi Hrvatske.

Poznato je da trener Nizah Hukić u svoje redove želi dovesti provjerenog veznjaka Danijela Majkića, koji je nakon odlaska iz Veleža slobodan igrač, ali kako je rukovodstvo kluba ponudilo "skromne" uvjete ovom igraču, tako i Majkić još uvijek čeka ponudu drugih klubova.

Kamerunac Nglame Clovis, koji je u Čelik stigao u vrijeme dok je trener bio Vlado Jagodić nije se pojavio u srijedu na treningu i trener Hukić više na njega ne računa, tako da se ovaj tamnoputi igrač sigurno neće više vraćati u Zenicu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nešto više od mjesec dana ostalo je do početka prvenstva i derbija protiv nikad jačeg Sarajeva na Bilinom polju, a rukovodstvo kluba očito još misli da je na odmoru pa im se oko jačanja ekipe puno i ne žuri.

Podsjetimo Čelik se plasirao među osam najboljih ekipa u okviru Kupa BiH, ali puštanjem najboljih igrača, te ne dovođenjem adekvatnih zamjena rukovodstvo kluba je jasno dalo do znanja navijačima da od proljetnog dijela prvenstva ne treba očekivati puno, iako su prije početka sezone glasno i jasno najavili pohod na Evropu.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.