Čvrsta ruka na Tušnju

Prekršio Petrovićevo pravilo: Igrač Slobode ostao bez plate

Ako su čelnici Slobode prilikom potrage za novim šefom stručnog štaba tražili čvrstu ruku, onda su je sigurno dobili angažovanjem Slavka Petrovića. 

Ovaj srbijanski stručnjak je na samom startu epizode u Slobodi saopštio igračima pravila kojih se moraju držati. Petrović strogo zabranjuje upotrebu mobitela u svlačionici, kašnjenje na treninge i klupska putovanja, a jedno od pravila se, između ostalog, odnosi i na noćne izlaske. 

Petrović je otkrio da je jedan prvotimac Slobode svega dva dana nakon razgovora to pravilo prekršio, zbog čega je ostao bez plaće. 

"Pravila ponašanja su jasno definisana za sve i počela su vrijediti od onog momenta kada je to rečeno, a to je bio četvrtak. Ja sam tada jasno rekao da ću biti rigorozan, ukoliko neko prekrši jedno od pravila. Onda se desilo da se jedan igrač, dva dana nakon našeg razgovora nađe u vinoteci u Tuzli u jedan sat poslije pola noći. Ja sam mu upravo saopštio da će morati platiti kaznu, a to je odbitak jedne kompletne plate, a neće ni krenuti sa nama na put. To je prva opomena. Sljedeća opomena je odbitak dvije plate, a ukoliko grešku ponovi treći put, plata će mu biti odbijena do kraja ugovora", kazao je Petrović. 

Pojedini igrači, prema njegovom mišljenju, moraju se promijeniti iz korijena. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Ne može se igrač koji je mlad i igrač koji dobija šansu tako ponašati. Ja sam razgovarao sa tim igračem više od 45 minuta, jer znam da je talenat i da može, a ako se bude tako ponašao sigurno neće uspjeti. Ako se opameti dobro je, ako ne, to je onda dobro za klub", jasan je šef stručnog štaba Slobode.

Otkrio je također Petrović da će Ordagić ostati kapiten tuzlanskog premijerligaša, dok će funkciju zamjenika obnašati Krpić. 

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi