Premijer liga: Raspored utakmica i službena lica 2. kola

Tri utakmice u subotu, tri u nedjelju

Premijer liga: Raspored utakmica i službena lica 2. kola

Ovog vikenda je na rasporedu 2. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine, koje će ponuditi nekoliko izuzetno zanimljivih utakmica.

Najinteresantnije bi trebalo biti na Koševu, gdje se sastaju Sarajevo i Zrinjski. Taj meč sudit će Zoran Grbić iz Prijedora, dok će mu pomagati Damir Lazić iz Brčkog, Radislav Kačevanda iz Gradiške, Vladimir Bjelica iz Istočnog Sarajeva, Elvis Mujić iz Banovića i Goran Paradžik iz Ljubuškog.

Drugi derbi igra se na Pecari, a sastaju se Široki Brijeg i Sloboda. Glavni sudac ovog meča bit će Dragan Petrović iz Banjaluke, a asistirat će mu Igor Radaković i Sreten Udovičić (Prijedor), Ognjen Valjić (Banjaluka), Darko Obradović (Stolac) i Emir Spahalić (Mostar).

Meč Olimpica i Željezničara sudit će Antoni Bandić iz Gruda, uz pomoćnike Darija Primorca iz Ljubuškog, Ljubu Miličevića iz Posušja i Irfana Peljtu iz Sarajeva.

Adis Mulahasanović iz Sarajeva će suditi meč Viteza i Mladosti, dok će Tomislav Ćuić iz Tomislavgrada biti na centru stadiona u Bijeljini gdje se sastaju Radnik i Čelik. Utakmicu Metalleghea i Krupe sudi Edin Jakupović iz Bihaća.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kao što je bio slučaj u 1. kolu, i u 2. će se tri utakmice igrati u subotu, a tri u nedjelju. Utakmice Vitez - Mladost, Metalleghe - Krupa i Olimpic - Željezničar igraju se u subotu s početkom u 17:30, a u nedjelju su na rasporedu mečevi Radnik - Čelik (17:30), Sarajevo - Zrinjski (19:45) i Široki Brijeg - Sloboda (21:00).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi