"Prepoznat je naš kvalitetan i transparentan rad"

Ivan Frljić, predsjednik NS SBK/KSB:

"Prepoznat je naš kvalitetan i transparentan rad"

S. Mlaćo

Redovna sjednica Skupštine NS SBK/KSB  u četvrtak  je u Bugojnu protekla veoma uspješno. Prisutni delegati pokazali su veliku želju za rješavanjem problema i načinom  pomaganja klubovima,  a viđenim su bili zadovoljni iz gosti iz Nogometnog saveza Federacije naše zemlje koji su vrijedno pratili dešavanja.

Iskazana je želja da i u narednom periodu nastavi istim načinom rada sa dosta truda i ulaganja, a sve za dobrobit nogometa u  ovom kantonu. Nakon sjednice u Bugojnu za SportSport.ba govorio je Ivan Frljić, predsjednik Nogometnog saveza SBK/KSB.

"Zadovoljan sam radom delegata koji su bili konstruktivni u današnjem donošenju odluka. Zahvalio bi se načelniku općine Bugojno Hasanu Ajkuniću te članu IO-a NS SBK/KSB Naimu Basari koji je na IO-u dao prijedlog da se  skupština održi u Bugojnu. Svi članovi su to jednoglasno prihvatili i ja se ovim putem  još jednom zahvaljujem Općini Bugojno na čelu sa načelnikom Ajkunićem i želim NK Iskra da u idućoj godini bude prvoligaš, istakao je na početku razgovora Frljić. 

Skoro pa sve odluke na Skupštini su donesene jednoglasno pa u ovom savezu vjeruju da će konačno krovna kuća nogometnih klubova u ovom kantonu krenuti ka naprijed.

"Smatramo da smo kvalitetnim rješenjima pomoći klubova koji su na našoj strani delegati uvidjeli da radimo konstruktivne stvari prema klubovima gdje smo smanjili troškove klubova u odnosu na prijašnjeg predsjednika i dopredsjednika. Klubovi su uvidjeli da smo smanjili troškove prihoda i rashoda, te pomoći koje je uradilo Ministarstvo kulture i sporte gdje su kotizacije odobrene prije početka sezone i ja se klubovima zahvaljujem na potpori te želim uspješno takmičenje na proljeće.

Finansije su naravno najveći problem skoro pa svih klubova u našoj zemlji, a tako je i sa nogometnim klubovima u Srednjobosanskom kantonu. U NS SBK/KSB vjeruju da imaju način da riješe ovaj problem.

"Smatram da imamo dosta poduzeća koji su spremni da sponzoriraju omladinske takmičarske selekcije NS SBK/KSB,  a problem se uvijek javlja tako što se često u medijima na rad našeg saveza baca mrlja. Sponzori prihvataju da to budu našemu  savezu iz razlog što vide da se sredstava ne troše ne transparentno, nego da se za svaku potrošenu marku ima trag. Moram spomenuti i sjajnu saradnju sa Nogometni savezom Federacije, predsjednik Matom Jozićem dopredsjednikom Irfanom Durićem te generalnim tajnikom Elvedinom Bakovićem  s kojima imamo kvalitetan odnos što se vidi iz njihove pomoći koje su nam omogućili sredstvima za omladinske selekcije gdje smo nabavljali sportsku opremu te pomoć u nogometnim loptama za sve selekcije prve i druge kantonalne lige. To znači da ljudi vjeruju u nas i da imaju planove u budućnosti za saradnju sa ovim ljudima koji vode savez i ljudima u IO-a. Isto tako smatramo da prijašnjih godina nismo imali svoje ljude u pojedinim komisijama u Federalnom te državnom savezu, a sada je tu gosp. Naim Basara, predsjednik Takmičarske komisije Federalnog saveza od kojeg imamo sjajan  doprinos, te član IO-a Slaven Garić koji je dao doprinos ovome svemu, jer da nije bilo njega ne bi ni opstali. U prošloj godini imali smo tri skupštine, dvije su bile opstruirane od pojedinih delegata i smatram da  u državnom savezu na čelu sa predsjednikom Elvedinom  Begićem i dopredsjednikom Ivanom Beusom imamo veliku podršku".

Za kraj razgovora Frljić se dotakao i podrške omladinskim selekcijama klubova koje rade u zaista teškim uvjetima.

"Smatramo da ćemo u narednom periodu naći jedno konstruktivno riješenje sa Ministarstvom prosvjete, kulture i sporta, gdje smo napravili projekat klubova za takmičenje u prošlom prvenstvu koliko koštaju njihovi troškovi takmičenja, odnosno službenih lica te prijevoz od utakmice do mjesta ekipe. To je iznos od nekih 29.000 KM koji je predat u Ministarstvo i sa resornom ministricom smo saznali da će oni taj prijedlog predati na Vladu SBK/KSB koja bi trebala da odobri sredstva. Ja bi bio sretan", kazao je na kraju razgovora za naš portal predsjednik NS SBK/KSB Ivan Frljić. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi