Prepuna Pirota odaje počast Elvedinu Varupi

Veliko zanimanje za duel Travnika i Sarajeva

Prepuna Pirota odaje počast Elvedinu Varupi

S. Mlaćo

Nogometaše Travnika u utorak očekuje prijateljska utakmica sa FK Sarajevo, a ista će biti odigrana na stadionu Pirota u utorak sa početkom u 17 sati.

Utakmica će se odigrati povodom godišnjice smrte Elvedina Varupe, nekadašnjeg člana Vezira koji je preminuo 1. augusta 2015.godine, par dana uoči premijerligaškog  duela Travnika i Sarajeva na Piroti.

Iz Uprave Travnika za SportSport.ba su istakli da je sve spremno za odigravanje utakmice, a cijena karata iznosit će 3 KM i sav novac od istih će biti uručen porodici rahmetli Varupe.

Također,  iz redova federalnog prvoligaša sa Pirote istakli su veliku zahvalnost FK Sarajevo na odigravanju utakmice, a zanimljivo da je dres bordo tima nekada nosio Vejsil Varupa, brat rahmetli Elvedina.

Elvedin Varupa je u dresu Travnika igrao dvadesetak godina i  upisao  više od 700 nastupa. Bio je veoma cijenjen i kod navijača protivničkih klubova, a ostao je upamćen po bespoštednoj borbi u svakoj utakmici. Karijeru je završio 2014.godine. 

U utorak se na Piroti očekuje veliki broj gledalaca koji će na taj način podržati ovu sjajnu ideju koju su organizovali čelnici NK Travnik, te tako pokazali da nisu zaboravili svog Vapija. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi