Priča o licenciranju nije završena

Sarajevo igra u Evropi, ali...

Priča o licenciranju nije završena

A. Beganović

Drugostepena komisija za licenciranje Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine na posljednjoj održanoj sjednici dodijelila je FK Sarajevo licencu za evropsko takmičenje, pa je tako priča o licenciranju trebala biti završena.

Međutim, sve je izvjesnije da će se o ovoj temi još mnogo raspravljati, što ne znači da bordo momčad neće igrati u Evropi jer odluka pomenute komisije ne može biti promijenjena.

Odmah nakon što je Drugostepena komisija dodijelila licencu FK Sarajevo iz Olimpica su se žalili Komitetu za normalizaciju, iako su svjesni da odluka ne može biti promijenjena.

Komitet za normalizaciju raspravljao je o žalbi Olimpica i formirao je Komisiju koja će ispitati da li je bilo nezakonitosti pri donošenju odluke Drugostepene komisije za licenciranje.

Pored toga treba naglasiti da su iz Olimpica najavili tužbe, kako protiv članova Komisije za licenciranje, tako i protiv Fudbalskog saveza BiH.

Na kraju dodajmo da smo kontaktirali i Generalnog sekretara Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, Jasmina Bakovića, kako bi nam objasnio novonastalu situaciju, međutim isti na mnogobrojne pozive nije odgovarao, što nije prvi slučaj kada je u pitanju SportSport.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti