Prihvaćeni amandmani, ukida se suspenzija!

Održan sastanak u Cirihu

Prihvaćeni amandmani, ukida se suspenzija!

Komitet za normalizaciju Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine danas se u Cirihu sastao sa predsjednicima FIFA i UEFA, koji su prihvatili predložene amandmane.

Danas je u Cirihu održan sastanak Komiteta za normalizaciju N/FSBiH i predsjednika UEFA i FIFA, Michela Platinija i Seppa Blattera.

Na sastanku su članovi Komiteta za normalizaciju predstavili svjetskim fudbalskim moćnicima amandmane na statut, koje su potom Blatini i Blatter, zajedno sa svojim izvršnim direktorima i prihvatili.

Ovo znači da će se sve odluke ubuduće u N/FSBiH donositi tročetvrtinskom većinom, što je otprilike vraćanje na sistem iz 2006. godine.

Također, prihvaćen je i amandman na glasanje u Izvršnom odboru N/FSBiH, pa će tako za sve odluke ovog tijela ubuduće biti potrebno 12 glasova.

Kada se budu birali članovi Izvršnog odbora N/FSBiH entitetski savezi će predlagati po dva kandidata za svako mjesto u IO, a oni koji ne budu prošli na glasanju za izbor biće imenovani zamjenskim članovima.

Nogometnom/Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine UEFA i FIFA su naložile da pripremi utakmice reprezentacija u junu, te da spremi Skupštinu, na kojoj će se verifikovati današnje odluke, pa će i suspenzija biti skinuta do kraja ovog mjeseca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.