Direktor hotela Brotnjo u Čitluku

Primorac: Čast nam je sarađivati sa FK Sarajevo

Hotel Brotnjo u Čitluku postao je stalna baza fudbalerima Sarajeva. Nakon trideset mjeseci zaživjela je prava poslovna saradnja što je posebno obradovalo direktora pomenutog hotela, Stjepana Primorca.

„Sarajevo je jedan od klubova koji nas uredno i redovno posjećuje. To traje već neke dvije i pol godine, a već šest mjeseci naš hotel i FK Sarajevo su i poslovni partneri. Za nas je čast što naš najtrofejniji klub boravi ovdje,“ kaže Primorac, te dodaje:

„Osim Sarajeva naši redovni gosti su sve ženske selekcije BiH, kao i mlada muška reprezentacija. Postali smo prepoznatljivi i mogu kazati da je naš hotel na neki način postao kamp reprezentacija Bosne i Hercegovine.“

Osim vrhunskog smješztaja i restorana, hotel raspolaže i ostalim sadržajima pogodnim sportskim kolektivima.

„Mi posjedujemo svoj privatni stadion, za koji većina trenera kaže da ima odličan travnjak. On uz Gradski stadion Bare koji nam je dostupan kroz sponzoriranje našeg lokalnog kluba Brotnja čini odlične uslove za rad sportskih kolektiva. Tu mislim i na ostale sportske sadržaje, kao što su teretana, prostorije za fizikalnu tereapiju i velnes centar.“

Osim sportskog u Čitluku cvjeta i vjerski turizam obzirom na blizinu Međugorja, a domaći sportski kolektivi nisu jedini koji su do sad boravili u hotelu Brotnjo.

„Ima i domaćih i stranih gostiju. Kad govorimo o vjerskom turizmu tu preovladavaju stranci, dok su nam od sportskih kolektiva gostovali klubovi iz Crne Gore, Hrvatske i Turske, što je veliko priznanje za nas.“

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Posebna prednost u zimskim mjesecima gradića Čitluka je hercegovačka klima koja je mamac za mnoge kolektive iz drugih dijelova BiH, ali i regiona.

„Hercegovačka klima je jedna od naših prednosti posebno u ovom zimskom periodu. U početku smo se bazirali samo na zimu, dok neki naši klubovi i ljetne pripreme odrađuju ovdje iako je malo specifično zbog hercegovačkih vrućina u tom periodu,“ zaključio je Primorac.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti