"Pripremam ekipu za Slaviju i čekam pauzu"

Denis Sadiković, trener Slobode

"Pripremam ekipu za Slaviju i čekam pauzu"

Poslije (ne)prespavane noći Denis Sadiković je sa fudbalerima Slobode jutros na Tušnju obavio redovni trening. 

Podsjetimo, nakon poraza od Širokog Brijega novinarima je rekao kako će ujutro odlučiti podnosi li ostavku ili ne.

"Suviše je ozbiljna situacija da bih rekao kako odlazim. Pripremit ću ekipu za utakmicu sa Slavijom, a onda nam svakako dolazi pauza u kojoj moramo vidjeti šta i kako dalje. Bez obzira ostao Sadiković ili ne, smatram kako se klima mora promjeniti, jer će svakom drugom treneru biti podjednako teško ako se ne podvuče crta", kaže Sadiković.

Znalo se kako je Široki Brijeg kvalitetan rival i da će sadašnja ekipa Slobode teško parirati timu koji je pretendent na najviši plasman. Sloboda je klub sa tradicijom i renomeom, ali i novajlija u ligi. Od trenutka kada je Sloboda ispala 2012. godine pa do danas u Premijr ligi BiH su zapuhali drugačiji vjetrovi. Ako ništa suđenje je regularnije, a to je osnova za dobar rezultat kako na domaćem tako i na gostujućem terenu.

"Razgovarao sam i sa igračima i rekao im što imam. Morali smo biti požrtvovaniji. Pravili smo banalne greške i faktički podarili rivalu pobjedu. Ali, idemo dalje. Već u srijedu igramo sa Slavijom i moramo učiniti sve da popravimo dojam i da pauzu ekipa dočeka u mirnijoj atmosferi. Šta će biti dalje neka odluči rukovodstvo kluba", kaže Sadiković.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sadikoviću se, s razlogom ili ne, pripisuju grijesi dok je bio trener Bratstva te okolnost kada je u dva navrata napustio kormilo kluba. Međutim, ako će se tjerati mak na konac onda se ne treba zabboraviti ni doprinos Bratstva sa Sadikovićem na čelu kada je s dva igrača manje remiziralo s Jedinstvom i faktički trasiralo put Slobodi ka elitnom rangu.

Mnogo je još tih, naizgled beznačajnih detalja, ali koji u konačnici unose dosta nemira u Rudarsku 2. U godini kada Sloboda proslavlja 95. rođendan i kada je misija rukovodstva stabilizacija kluba, bezrazložnih svađa, galama, animoziteta... mora biti sve manje ako se želi da klub prevlada još jedan težak period i da sačuva status premijeligaša, koji je stečen teškom mukom, da ne kažemo prolivenom krvlju.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.