Pristojno izdanje i dobar rezultat Zmajeva u Beču

Remi na Ernst Happelu

Pristojno izdanje i dobar rezultat Zmajeva u Beču

M. Šljivak

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine remizirala je u prijateljskom susretu u Beču sa selekcijom Austrije rezultatom 1:1.

Prvo poluvrijeme donosi jako loš meč s obje strane, ali je Austrija bila nešto konkretnija i bolja u prvom dijelu.

Naša selekcija je imala prvi šut. Pokušao je Izet Hajrović, ali Ozcan je lagano uhvatio loptu.

Nakon ovog pokušaja Austrija preuzima kontrolu nad utakmicom. Prijete u 17. minuti preko Zlatka Junuzovića iz slobodnog udaraca, ali Begović odlično brani.

Do vodstva domaća selekcija stiže u 34. minuti. Mark Janko koristi lošu reakciju odbrane bh. tima, te matira Begovića za vodstvo Austrije od 1:0.

Minimalnim vodstvom Austrije otišlo se na odmor uz igru za zaborav od strane naše selekcije.

Odlično naš tim otvara drugi dio. Bešić je sjajno povukao akciju, a Izet Hajrović je pogodio za izjednačenje rezultata (1:1).

Ulazak Muhameda Bešića bio je pravi potez Baždarevića. Naša selekcija je dominirala terenom, a novu veliku priliku naša selekcija je imala preko Edina Džeke. Sjajno je Edin primio loptu, ali njegov šut odlazi tik uz stativu.

Imale su obje selekcije još nekoliko pokušaja. Međutim, do kraja se rezultat nije mijenjao, te je ostalo 1:1.

Prijateljski meč:

Austrija - BiH 1:1 (Janko 34' / Hajrović 48')

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.