Privedena tri navijača, više osoba lakše povrijeđeno

Raport iz MUP-a

Privedena tri navijača, više osoba lakše povrijeđeno

Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo jučer su prije, tokom i nakon derbija između Sarajeva i Željezničara priveli su tri osobe zbog posjedovanja narkotika, dok su nekolici navijača zbog točenja alkohola na javnom mjestu odnosno posjedovanja pirotehničkih sredstava izrečeni prekršajni nalozi, javljaju iz MUP-a KS. 

Nakon završetka utakmice navijači su krećući se ulicom Alipašina, općina Centar Sarajevo, uništili jedan saobraćajni znak, te više kontejnera za smeće izvukli na ovu saobraćajnicu. Također, kamenjem su gađali policijske službenike MUP-a Kantona Sarajevo. Tom prilikom je povrijeđeno pet policijskih službenika, od kojih je jedan zadobio teške tjelesne povrede.

Ljekarska pomoć im je ukazana u KCU u Sarajevu i Općoj bolnici “Prim. Dr. Abdulah Nakaš”. Istom prilikom lakše je povrijeđeno još šest policijskih službenika ovog Ministarstva, koji se nisu obratili za ukazivanje ljekraske pomoći. Također, usljed udara tvrdim predmetom, oštećeno je jedno službeno motorno vozilo, vlasništvo ovog Ministarstva.

Tokom narušavanja javnog reda i mira, povrijeđen je za sada neutvrđen broj navijača, a prema provjerama u medicinskim ustanovama ustanovljeno je da se radi o lakšim tjelesnim povredama. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavnju i dokumentovanju navedenog događaja.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.