Priznati delegati iz Travnika i Sarajeva

Vanredna sjednica FSFBiH

Priznati delegati iz Travnika i Sarajeva

Večeras je u Sarajevu održana vanredna sjednica Izvršnog odbora  Fudbalskog saveza Federacije Bosne i Hercegovine.

Naravno, glavna riječ se vodila oko statuta N/FSBiH, odnosno njegove promjene ili suspenzije od strane UEFA i FIFA koja bi uslijedila ukoliko se ne bi ispoštovali zahtijeva međunarodnih fudbalskih federacija.

Jedan od glavnih zaključaka večerašnje sjednice IO bilo je priznavanje delegata iz Kantonalnih saveza u Travniku i Sarajevu, koje su duso osporavale određene struje u federalnom i državnom savezu.

Priznato je 36 delegata iz FSFBiH, a preostala četiri, od njih 40 ukupno, trebala bi doći iz Mostara, čijem je Kantonalnom savezu dat rok za održavanje izborne skupštine, kako bi se i ovo pitanje riješilo.

Osim toga, dat je nalog članovima Izvršnog odbora Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine kako će se ponašati na sutrašnjoj sjednici, dok je delegatima data preporuka da se prihvati usvajanje novog statuta iz UEFA i FIFA.

Međutim, daleko od toga da su svi delegati FSFBiH i članovi IO N/FSBiH iz Federacije BiH za usvajanje novog statuta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti