Trener Olimpica nakon poraza u Zenici

Prljača: Današnjom igrom smo zaslužili više od poraza

D. Kurbegović

Nogometaši Olimpica danas su na Bilinom polju minimalnim rezultatom 1:0 poraženi od domaćeg Čelika, te tako produbili veliku krizu u kojoj se klub iz Sarajeva nalazi.

Olimpic je upisao i četvrti uzastopni poraz, a u posljednjih sedam utakmica ima samo jednu ostvarenu pobjedu što ih dovodi u veoma tešku situaciju kada je u pitanju opstanak u Premijer ligi.

Iako su danas dobro odigrali drugo poluvrijeme, nisu uspjeli otkinuti bod u Zenici, a nakon utakmice strateg gostiju Edin Prljača dao je svoj komentar nakon još jednog poraza svoje ekipe.

"Čestitam Čeliku na pobjedi, mislim da je utakmica bila izuzetno dobra. Igrali smo na najboljem terenu u našoj državi, tako da je bilo sve korektno. Ova utakmica je bila izuzetno važna kako nama, tako i Čeliku da uhvatimo taj priključak za ekipama iz gornjeg dijela, nažalost nismo uspjeli. Mislim da smo današnjom igrom zaslužili više od poraza, imali smo svoje šanse u oba poluvremena, dosta kornera, prekida, uveli smo visoke igrače, promijenili sistem igre, ali opet nismo imali sreće. Nesreća nas prati u ovoj sezoni, tako da nam slijedi grčevita borba za opstanak", ističe strateg Olimpica.

Uprkos pojačanjima prije početka sezone, ekipa igra neprepoznatljivo i slabo.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Ova ekipa posjeduje kako pojedinačni, tako i kolektivni kvalitet, ja se iskreno nadam da ćemo ostvariti svoj cilj u ovoj sezoni. Učinili smo pogreške u ljetnom prelaznom roku, malo nas je i zavarala Evropa, a onda su krenula kola nizbrdo. Mi smo u dosadašnjem dijelu prvenstva imali dosta dobrih utakmica, ali nas je sreća napustila. Nismo zaslužili ovu poziciju na kojoj se trenutno nalazimo, ali to je trenutna realnost i trebamo da se izvučemo iz opasne zone", kazao je Prljača.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.