Problemi za Velež: Nikolić tužio klub FIFA-i i dobio spor

Slijede li kazne za Velež?

Problemi za Velež: Nikolić tužio klub FIFA-i i dobio spor

Fudbalski klub Velež bi se, prema pravilima FIFA-e, mogao suočiti sa kaznama u vidu oduzimanja bodova ili čak izbacivanja u niži rang takmičenja. 

Srbijanski internacionalac Marko Nikolić, koji je Velež napustio u januaru, pri odlasku je potpisao sporazumni raskid ugovora prema kojem će tokom ove godine dobiti od kluba obećanih 7.000 KM, koliko mu se dugovalo od ranije. 

Nakon što mjesecima na Nikolićev račun ništa nije uplaćeno, odlučio je cijeli slučaj prijaviti FIFA-i svjetska fudbalska federacija je Veležu u proteklom periodu dala nekoliko rokova za isplatu. Zbog neizvršavanja FIFA-a je otvorila novi postupak i dala Veležu posljednji rok do 24. novembra. 

"Mislim da su svi igrači isplaćeni koji su u isto vrijeme otišli. Uglavnom to su bili domaći igrači i svoja prava su tražili preko N/FSBiH, dok sam ja kao stranac išao preko FIFA-e i Sindikata profesionalnih fudbalera, pa se odužila cijela priča", kazao nam je Nikolić, koji danas nastupa za crnogorski Grbalj. 

Povodom cijele situacije kontaktirali smo i sadašnjeg direktora mostarskog kluba Himzu Đonku.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Mi smo dobili dopis iz FIFA-e oko toga, ali taj ugovor koji je navodno on potpisao mi u klubu nikada nismo vidjeli. Jednostavno ga nemamo, u protokol nije uveden i ne znam ko je to potpisao i kako. Ja ću FIFA-i odgovoriti oko tog predmeta i prema onom što u ovom trenutku imamo u klubu, nismo ništa dužni", kazao je Himzo Đonko za SportSport.ba. 

Prema pravilima FIFA-e, ukoliko se utvrdi da Velež duguje novac Nikoliću, čekaju ga sankcije. 

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi