Prodat stadion Rudara iz Ugljevika

Novi vlasnik Boris Stanišić

Prodat stadion Rudara iz Ugljevika

M. Jakovljević

Fudbalski klub Rudar Ugljevik je ostao bez svog stadiona koji je danas u Osnovnom sudu u Bijeljini prodat putem licitacije.

Kupac, odnosno novi vlasnik istog je Boris Stanišić vlasnik Etno sela Stanišići i predsjednik FK Zvijezda 09 člana Prve lige Republike Srpske.

Procjenjena tržišna vrijednost stadiona bila je oko 2,4 miliona KM ali s obzirom da na prvoj licitaciji nije bilo zainteresovanih kupaca, on je prodat za 803 hiljade KM.

Razlog prodaje Gradskog stadiona u Ugljeviku jesu dugovi Rudara prema poreskoj upravi, elektrodistribuciji i drugim privatnim firmama.

Prema poreskoj upravi, dug Rudara iznosi 800 hiljada KM, dok je za električnu energiju 200 hiljada, pa je s toga pokrenut izvršni postupak.

Vrijedno pomena jeste i to da je ovo prvi stadion u BiH sa UEFA licencom.

"Dobro sam razmislio o kupovini stadiona. Želim da fudbal na ovim prostorima podignem na viši nivo", kazao je Stanišić.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi