Prokosovići drže korak za vodećom Mladosti

Druga liga FBiH - grupa Sjever

Prokosovići drže korak za vodećom Mladosti

E. Škorić

U nedjelju su odigrane preostale tri utakmice 14. kola 2. lige FBiH - grupa Sjever.

Priluk je u Živinicama bio bolji od Mramora rezultatom 1:0, a odlučujući gol postigao je Hasanović u 58. minuit. Priluk se ovom pobjedom popeo na četvrto mjesto, dok Mramor ima 21 bod i zauzima trenutno šesto mjesto.

Prokosovići su vodećoj Mladosti iz Malešića došli na dva boda nakon uvjerljive pobjede nad Bosnom iz Mionice (5:2). Salkić, Ramić, Iljazagić, Memić i Aljukić tresli su mrežu nemoćnih gostiju. Golove za Bosnu postigli su Džaferović i Milkić.

Sloga je u Siminom Hanu bila bolja od Posavine 108 rezultatom 2:1. Salamović pogađa u devetoj za 1:0, a prednost domaćih udvostručio je Brzović u četvrtoj minuti drugog dijela, da bi Buljubašić u 84. smanjio na 2:1, a to se ispostavio i posljednji gol na današnjem susretu.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Sjever:

Sloga je sada trećeplasirana sa 26 bodova, dok je Posavina 108 na 12. mjestu sa 15 bodova.

Druga liga FBiH - Sjever, 14. kolo:
Priluk - Mramor 1:0 (Hasanović 58)
Prokosovići - Bosna M. 5:2 (Salkić 10, Ramić 17, Iljazagić 27, Memić 81, Aljukić 92/ Džaferović 13, Milkić 58)
Sloga S.H. - Posavina 108 2:1 (Salamović 9, Brzović 49/ Buljubašić 84)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije