Prolongiran rok klubovima za infrastrukturu

Sastanak Komiteta za normalizaciju

Prolongiran rok klubovima za infrastrukturu

Danas je u Vogošći održan jubilarni, 50. sastanak Komiteta za normalizaciju Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

50. sastanak Komiteta za normalizaciju održan je danas u hotelu “Park” u Vogošći, na kojem su nakon usvajanja dnevnog reda te Zapisnika i realizacije zaključaka sa prethodnog sastanka Komiteta, usvojeni:

1. Izvještaji nadležnih organa o pripremnim aktivnostima za takmičenja u sezoni 2012/13 sa odgovarajućim prijedlozima:
a) Komiteta za takmičenje - Lista delegata Premijere lige skraćuje se sa 27 na 24;
b) Komiteta za sudije - seminar će biti održan 21. 07. 2012.
c) Komiteta za bezbjednost - usvojen akcioni plan bezbjednosti utakmica Premijer lige, koji se odnosi na edukaciju oficira za bezbjednost i oficira za vezu sa navijačima, za odgovornost čelnika klubova Premijer lige i procjenu bezbjednosti na stadionima Premijer lige.

Usvojen je prijedlog da se pojedinim klubovima (NK Travnik, FK Slavija, FK Velež, FK Rudar Prijedor, FK Radnik Bijeljina, OFK Gradina) omogući prolongiranje ispunjavanja infrastrukturnog kriterija I. 05 (3000 sjedećih mjesta) do 04. avgusta 2012. godine, s tim što će ti klubovi u slučaju prekoračenja navedenog roka biti prijavljeni Disciplinskoj komisiji sa prijetnjom adekvathih sankcija.

d) Disciplinska komisija - obaveza komisije će biti dosljedna primjena novog disciplinskog pravilnika.;

2. U skladu sa sprovedenom Konkursnom procedurom i na osnovu odluke o popuni radnih mjesta u Generalnom sekretarijatu na mjesto rukovodioca marketinga NS/FS BiH imenovan je Almir Murtezić;

3. Definisane su aktivnosti vezane za sjednicu Generalne Skupštine NS/FS BiH sa konkretnim zaduženjima i izvjestiocima za svaku tačku dnevnog reda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti