Prolongirana odluka o novom selektoru!

Završena sjednica IO NFSBiH

Prolongirana odluka o novom selektoru!

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine još uvijek neće imati selektora.

Dugo iščekivana odluka o nasljedniku Mehmeda Baždarevića prolongirana je, što je epilog skoro cjelodnevne i iscrpljujuće sjednice fudbalske vlade BiH.

Izvršni odbor NFSBiH na taj način ostavio je vremena da se slegnu strasti nakon što je Stručna komisija za kandidata predložila Mehu Kodru nauštrb, smatralo se favorita, Amara Osima.

Nova sjednica zakazana je za 29. novembar.

Podsjetimo, Bajević, Kajtaz i Misimović preglasali su Ivicu Osima dan uoči sjednice te istaknuli trenera Servettea kao idealno rješenje, no danas nije došlo do konsenzusa.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Na Izvršnom odboru izbor selektora bila je tek jedna od sedam tačaka dnevnog reda. Za imenovanje 12. selektora u historiji potrebna je saglasnost 12 od ukupno 15 članova IO.

Prvi dio predstave za javnost je završen. Nastavak je za 13 dana i tada će, kako SportSport.ba saznaje, Kodro biti izabran za novog selektora...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi