Promjena na fudbalskom turniru OI
Blater na OI želi samo mlađe od 21 godine

Blatter imam ideju

Promjena na fudbalskom turniru OI

Sepp Blatter, predsjednik Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) želi da promijeni uslove takmičenja na olimpijskom turniru.

Naime, nakon problema sa klubovima oko dozvole nogometašima za nastup u Pekingu, a riječ je o glavnim igračima (Kaka, Messi...) Blatter predlaže da se na Olimpijskim igrama takmiče samo igrači ispod 21 godine.

„Oni koji godinu dana prije toga nastupaju na U-20 Svjetskom prvenstvu trebalo bi da se takmiče i na Igrama. Za mene je olimpijski turnir kao stvoren za te mlade igrače, buduće zvijezde“, izjavio je Blatter.
Do sada su pravo nastupa na Olimpijskim igrama imali igrači ispod 23 godine, uz trojicu starijih kolega. No, Blatter želi da ukine tu praksu.
„Nema nikakve logike u tome. Selektor priprema igrače koji imaju ispod 23 godine, a onda mu odjednom dolaze trojica za koje to pravilo ne važi. E to neće tako moći“, kategoričan je bio Blater.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.