Proslava u Gabeli, traži se peti putnik za niži rang

Prva liga Federacije BiH, 30. kolo

Proslava u Gabeli, traži se peti putnik za niži rang

S. Mlaćo

Danas se igra svih osam susreta posljednjeg 30. kola Prve lige Federacije BiH za sezonu 2016/17.

U Gabeli će snage u hercegovačkom derbiju snage odmjeriti novi šampion GOŠK i mostarski Velež. Gabeljani su spremni za proslavu titule koju su i teoretski osiguralu u prošlom kolu, dok će Velež što prije morati zaboraviti ovu sezonu.

Pobjede na svom terenu kako bi osigurali opstanak tražit će Bratstvo protiv Rudara, Travnik protiv Orašja, te Zvijeda i Jedinstvo, protiv Novog Travnika  odnosno Budućnosti.

Zanimljivo će biti na Koševu gdje će Bosna Sema dočekati Čapljinu. Čapljincima je i bod dovoljan da i teoretski osiguraju opstanak, dok je Bosna Sema već odavno putnik za niži rang.

Travnik je također potreban bar jedan bod za ovjeru opstanka na Piroti protiv Orašja, dok će Goražde bodove spasa tražiti u Visokom protiv Bosne.

Goraždani su u najtežoj situaciji, s obzirom da im igra samo pobjeda, a ukoliko i slave morat će pratiti rezultate sa stadiona u Bihaću, Gradačcu, Travniku, Gabeli i Koševu.

Prvu ligu Federacije BiH već su napustili Novi Travnik, Bosna Sema, Radnički Lukavac i Budućnost. 

Prva liga Federacije BiH, 30. kolo:

Sloga - Radnički

Bratstvo - Rudar 

Jedinstvo - Budućnost

Travnik - Orašje

GOŠK - Velež

Zvijezda - Novi Travnik

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Bosna - Goražde

Bosna Sema - Čapljina

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi