"Prošle godine se nismo obrukali, nećemo ni ove"

Sakib Malkočević pred Evropsko prvenstvo

"Prošle godine se nismo obrukali, nećemo ni ove"

E. Čaušević

Kadetska reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je saznala svoje protivnike na Evropskom prvenstvu koje se u maju igra u Hrvatskoj.

U Zagrebu je danas održan žrijeb grupa kadetskog Evrpskog prvenstva koje počinje 3. maja i igra se do 19. maja ove godine. Naša reprezentacija se nalazi u grupi C, a protivnici izabranika Sakiba Makočevića bit će Njemačka, Srbija i Republika Irska.

Selktor naše kadetske reprezentacije Sakib Malkočević izjavio je nakon žrijeba da na Evropskom prvenstvu nema lakih protivnika, te da svaka ekipa koja će igrati na ovom turniru ima određeni kvalitet.

"Na Evropskom prvenstvu nema lakih protivnika. Svaka ekipa koja je ostvarila plasman ima kvalitet. Što se naše grupe tiče, mogli smo proći bolje, ali i lošije. Irska i Njemačka su lako prošle kroz elitni krug kvalifikacija, sa po tri pobjede. Selekciju Srbije najbolje poznajemo jer smo igrali sa njima prijateljske utakmice. Na nama je da se što bolje pripremimo", rekao je Malkočević, te dodao:

"Prošle godine se nismo obrukali na Euru i vjerujem da nećemo i ove. Idemo tamo da predstavimo našu zemlju u najboljem svjetlu. Nadam se da će svi reprezentativci biti zdravi i da će igrati u svojim klubovima kako bismo u što boljoj formi dočekali veliko takmičenje. Mi ćemo u narednom periodu nastojati da prikupimo još informacija o protivnicima".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi