Prošlo je 18 godina od prve utakmice Zmajeva na tlu BiH

Zenica je i tada bila domaćin

Prošlo je 18 godina od prve utakmice Zmajeva na tlu BiH

Prošlo je tačno osamnaest godina od prve utakmice reprezentacije Bosne i Hercegovine na tlu BiH. Na današnji dan 1996. godine stadion Bilino polje u Zenici koji je kasnije postao reprezentativni hram ugostio je selekciju Albanije. 

Albanci su prethodno u novembru 1995. godine bili domaćin reprezentaciji Bosne i Hercegovine koja je u Tirani odigrala svoju prvu zvaničnu utakmicu.

Na pomenutom meču u Zenici za reprezentaciju su debitovali legendarni Omerović, Katana, Varešanović, Kodro, Baljić i Hibić koji je na okupljanje došao povrijeđen, istrčao sa timom i u prvom minutu napustio igru tek da zabilježi službeni nastup.

PRIJATELJSKA UTAKMICA 24.04.1996. Zenica, Stadion Bilino polje (19.000) Dragutin Karlo Poljak (CRO)

BIH: Fahrudin Omerović, Mirza Varešanović (66. Vedin Musić), Senad Begić, Muhamed Konjić, Suad Katana, Mirsad Hibić (1. Admir Šušić), Ivica Jozić, Enes Demirović (83 Pavo Dadić), Meho Kodro (75. Halim Stupac), Asim Hrnjić (46. Nermin Šabić), Elvir Baljić (78. Ekrem Bradarić). Selektor: Fuad Muzurović.

ALBANIJA: Blendi Nallbani (67. Xhevahir Kapllani), Ardi Behari (86. Erjon Bogdani), Altin Haxhi, Nevil Dede, Saimir Malko, Arjan Xhumba, Rudi Vata (43. Ardjan Mema), Kilton Bozgo (78. Dritan Baholli), Alban Bushi (40. Mahir Halili), Sokol Prenga (65. Erjar Peco), Eduard Kacaci (46. Bledar Kola). Selektor: Neptun Bajko.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Žuti kartoni: Kodro, Begić (BiH), Dede, Kacaci (Albanija).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.