Prošlo je doba nedodirljivosti Plemića

Zrinjski više nije lider Premijer lige

Prošlo je doba nedodirljivosti Plemića

Nogometaši Zrinjskog nisu više lideri Premijer Lige.

 I dok su to mjesto do prošlog kola dijelili sa Širokim koji je bio ispred zbog gol razlike, od vikenda su Širokobriježani usamljeni na vrhu, dok je i Željo pobjedom u Banjaluci uspio preskočiti Plemiće koji su sada na trećem mjestu, samo dva boda ispred zahuktalog i nadolazećeg Sarajeva.

Zanimljivo je slušati priče na jutarnjim kavama među simpatizerima i navijačima mostarskog kluba. Uglavnom sviimaju neko svoje mišljenje, uglavnom svi imaju svoju idealnu postavu koja treba da igra, a svi odreda se slažu da nešto ne funkcionira kako treba u Sliškovićevoj momčadi koja je do prije nekoliko kola mljela sve redom i nad drugoplasiranim Željezničarom imala prednost od osam, tada se činilo, ogromnih bodova. Presušio je, na novembarskom suncu i optimizam, kao što je presušila i "nedodirljivost" Plemića. Nestalo je onog vica, nestalo je one čarolije, nestalo je poteza koji su rješavali utakmice u trenutcima kada nije išlo. Evidentno je, Zrinjskom treba "stotinu" prigoda da bi zabio gol. Neefikasnost je brinula Baku Sliškovića i onda kada je Zrinjski još bio u stanju igrati na gol više od svojih protivnika. Poslije poraza od Širokog, klupski plan je bio pobijediti u svih pet utakmica do kraja jesenjeg dijela prvenstva, ali plan je postalo klimav već na uvijek neugodnoj, umjetnoj travi u Krupi na Vrbasu. Dašak optimizma ulijeva jedino raspored tri preostale utakmice do kraja prvog dijela, raspored koji idući vikend u Mostar dovodi neuvjerljivu Slobodu, a poslije gostovanja lošem Čeliku, ugošćuje se najlošija momčad dosadašnjeg dijela prvenstva, Vitez.

No valja imati na umu da je i ovakav Čelik pod Bijelim Brijegom nakon 3 minute vodio 2:0, a Vitez je savladan pred kraj utakmice zahvaljujući inspiraciji i het tricku Nemanje Bilbije. Zrinjski, u stanju u kakvom je danas, trebat će doista dati sve od sebe da slavi protiv ovih, nominalno dosta slabijih protivnika. Nemilosrdna žudnja za rezultatom i katkad još nemilosrdnija ulica, ukoliko se nastavi ovako, zaboravit će dane ponosa i slave. Zavrtjet će neka druga imena i zaboraviti rezultate i igru koju je s ovom momčadi uspio dosegnuti legendarni Mostarac Blaž Slišković. U sportu je to tako, posebno u Mostaru, čija, izuzmemo li vjerne Ultrase, razmažena publika pažljivo bira utakmice na koje će dolaziti, a kad je u terminu Zrinjskog na TV-u možda neka utakmica Manchester Uniteda ili Barcelone, u pravilu se ostaje u toplini doma i gleda, kako to lokalni "stručnjaci" kažu, pravi nogomet.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Uvijek je lako bilo biti generalom nakon bitke. U Mostaru ih nje manjka. Ni njih ni trenera. Kako god bilo, pred Plemićima su tri utakmice koje će ih održati u koliko toliko ravnopravnoj borbi za novu titulu u Premijer ligi, ili konačno do kraja ogoliti, sve vidljivije slabosti i bolesti koje su napale donedavno zdravo tkivo aktualnog prvaka Bosne i Hercegovine

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi