"Protiv Mladosti ćemo igrati kao da je finale Lige prvaka"

Amer Bekić, fudbaler FK Sarajevo

"Protiv Mladosti ćemo igrati kao da je finale Lige prvaka"

U svečanom salonu "Svetozar Vujović" jučer je održano druženje prvotimaca FK Sarajevo sa predstavnicima medijima, a prisutnim se obratio i Amer Bekić.

Ovaj 22-godišnji ofanzivac govorio je o prethodnim utakmicama, svojim igrama ali najviše o onome što slijedi.

"Ispadanje od Borca u Kupu nas je poremetilo jer smo očekivali prolaz, ali takve stvari dešavaju i velikim klubovima iz liga petice. To je sada iza nas, a okrećemo se novim izazovima i nadam se da od sljedeće utakmice kreće naša pozitivna serija", rekao je Bekić, i dodao:

"Mislim da je ova pauza po nas došla u vrlo dobrom trenutku da konsolidujemo redove i da se pripremimo za ono što slijedi. U utakmicu protiv Mladosti moramo ući kao da je finale Lige prvaka. Njihova pozicija na tabeli nas ne smije zavarati. Pobjeda je za nas imperativ i jedino što će nas zadovoljiti".

Sarajevo je na proljeće upisalo nekoliko razočaravajućih rezultata, pa je jasno da opuštanju više nema mjesta.

"Poradili smo na psihološkom planu i mislim da ćemo to pokazati i u subotu. Bili smo poljuljani zbog loših rezultata i imamo problem kada ne postignemo gol na vrijeme. Onda se protivnici počnu braniti, i sve ide mnogo teže".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Bivši fudbaler Slobode i Zrinjskog ima povjerenje trenera Mehe Kodre.

"Svojim igrama u Sarajevu sam zadovoljan, ali mislim da mogu mnogo više. Dobijam priliku,  trener vjeruje u mene, baš kao što i ja vjerujem u njega i u cijeli ovaj kolektiv", rekao je za kraj Amer Bekić.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.