Protiv Olimpica bez Adilovića, vraćaju se Jusić i Barać

Čelig ide na noge Olimpicu

Protiv Olimpica bez Adilovića, vraćaju se Jusić i Barać

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika uvezali su dva dobra rezultata s gostujućih terena u Trebinju i Banjoj Luci. Pobjeda protiv Leotara i remi u duelu sa jesenjim prvakom Borcem pokazali su ono što svi znaju da crno-crveni imaju kvalitet, ali da ove sezone nikako da ispliva na površinu.

Zeničani će i naredno kolo ponovo gostovati, ovaj put Olimpicu jednoj od najboljih i najefikasnijih ekipa u Premijer ligi. Domaćini su ove sezone u sjajnoj formi i jedni su od konkurenata za najviši plasman.

Sigurno je da se igrači Čelika i Olimpica još sjećaju posljednjeg kola u prošloj sezoni, kada je stadion na Otoci bio ispunjen do posljednjeg mjesta navijačima iz Zenice, te da su gosti osvojili tri boda koja im na kraju nisu bila dovoljna za izlazak u Evropu.

Olimpic je u prvoj utakmici na Bilinom polju odigrao sjajnu utakmicu koja je završena 2:2, uz mnogo lijepih akcija, golova, prilika i sjajnom atmosferom na stadionu. U subotu se u Sarajevu također očekuje jedna dobra utakmica, domaćini žele novom pobjedom ostati u vrhu tabele, dok gosti na krilima dva uspješna rezultata žele nastaviti pozitivan niz.

Trener kluba s Bilinog polja protiv Olimpica neće moći računati na Adija Adilovića koji je u Banjoj Luci dobio crveni karton, dok su povrijeđeni Bureković, Nestorović, Grahovac i Popović. Radosna vijest za trenera Zeničana jeste da će moći računati na stopera Emira Jusića i veznjaka Stipu Baraća koji se vraćaju u ekipu nakon odrađenih kartona protiv Borca.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije