Protiv Olimpica bez Pezera, upitan nastup Karića

Čelik u problemima

Protiv Olimpica bez Pezera, upitan nastup Karića

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika nakon dva vezana poraza na gostovanjima protiv Mladosti i Slobode okreću se narednoj utakmici u kojoj će na Bilinom polju dočekati ekipu Olimpica.

Zeničani se nakon 16. kola nalaze na devetom mjestu sa 22 boda pet više od Travnika koji se nalazi na poziciji 11 koja naredne sezone vodi u niži rang.

Čelik u subotu protiv Olimpica ima imperativ pobjede, a u pripremi ove utakmice stručni štab ponovo ima problema oko sastavljanja ekipe. Semir Pezer zbog povrede prepona propušta utakmice protiv Olimpica i Drine, čime je za njega ova polusezona gotova. Upitan je nastup i prvog strijelca Mahira Karića, koji trenira odvojeno i njegov eventualni nastup će se znati tek pred samu utakmicu.

U ekipu se nakon određene suspenzije zbog tri žuta kartona vraća lijevi bočni Dženan Bureković. Zeničani pet godina nisu savladali Olimpic na Bilinom polju, tako da imaju i veliki motiv srušiti negativnu tradiciju.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prošle sezone Olimpic je slavio 0:1 u Zenici, dok je prvi susret u ovoj sezoni u Sarajevu okončan bez pobjednika, bilo je 1:1, a strijelac za Zeničane iz fantastično izvedenog slobodnog udarca sa preko 35 metara bio je Benjamin Čolić.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.