Protiv Olimpica bez Salčinovića, upitan i Dujković

Čelik trenirao na Bilinom polju

Protiv Olimpica bez Salčinovića, upitan i Dujković

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika danas su odradili trening na Bilinom polju, crno-crveni se pripremaju za narednu utakmicu i gostovanje kod Olimpica. 

Zeničani ovog proljeća još nemaju poraza, ali su u sedam odigranih utakmica uspjeli ostvariti samo jednu pobjedu.  Naredna utakmica za izabranike Borisa Pavića je veoma bitna kao i svaka do kraja prvenstva. Imperativ pozitivnog rezultata je u svakoj utakmici, zbog bodovnog zaostatka, a to se posebno odnosi na Olimpic, kome će protiv Čelika vjerovatno biti zadnja šansa da uhvati priključak za ostalim ekipama.

Stručni štab Zeničana za narednu utakmicu neće moći računati na usluge Fenana Salčinovića, koji je protiv Mladosti i Metalleghea igrao povrijeđen, odnosno nije izliječio staru povredu, tako da će propustiti meč na Otoci kako bih bio spreman za utakmicu protiv Širokog Brijega na Bilinom polju. Problem s povredom ima i trenutno prvi golman Ratko Dujković, kojeg muči aduktor, ali se nadaju da će on u petak ipak biti na golu Čelika. Ako ne bude mogao, Čelik ima dobre golmane u vidu Ružića i Bukvića, tako da je golmanska pozicija u Čeliku veoma dobro pokrivena.

Vernes Islamagić se oporavio od povrede, ali još trenira po posebnom programu, te se u narednim danima očekuje da i on ponovo bude u punom treningu zajedno s ostatkom ekipe. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Čelik je protiv Olimpica već igrao dva puta ove sezone, na Otoci je bilo 3:0 za domaćina, dok je u Zenici Čelik uzvratio istom mjerom, te je identičnim rezultatom 3:0 porazio klub iz Sarajeva.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi