Protiv Zrinjskog bez Simića, Bašića i Gojkovića

Čelik gostuje pod Bijelim Brijegom

Protiv Zrinjskog bez Simića, Bašića i Gojkovića

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika prošlog vikenda upisali su prvu domaću pobjedu, a ukupno drugu u 12 odigranih kola Premijer lige. Zeničani se nalaze na 12 poziciji na tabeli, ali ne smiju više dopustiti kikseve posebno na domaćem terenu, ako misle i naredne godine igrati najjači rang nogometa u našoj zemlji.

Zeničane u subotu očekuje jedno od najtežih gostovanja, tradicionalno crno-crveni igraju loše pod Bijelim Brijegom, ali isto tako u posljednjih nekoliko godina znali su ostati i neporaženi. Zrinjski kao aktuelni prvak i ekipa koja kod kuće igra odlično favorit je protiv neprepoznatljivih igrača Čelika u ovoj sezoni, ali u nogometu je sve moguće.

Šef stručnog štaba Milomir Odović protiv Zrinjskog neće moći računati na trojicu igrača, koji su bili u početnoj postavi u posljednjem kolu protiv Slavije. Nikola Simić junak pobjede nad Slavijom, te sjajni stoper Renato Gojković propustit će gostovanje u Mostaru zbog žutih kartona, dok je defanzivni veznjak Petar Bašić dobio rješenje Službe za poslove sa strancima Ministarstva sigurnosti BiH o zabrani njegovog boravka na prostoru Bosne i Hercegovine.

Zeničani će tako na teško gostovanje bez tri važna igrača, Gojkovića će na stoperskom mjestu zamijeniti Kazazić, Bašića će na zadnjem veznom mijenjati Anel Dedić, dok će Alen Dedić vjerovatno uskočiti umjesto Simića na poziciju ofanzivnog veznog.

Podsjetimo se u prošloj sezoni Zrinjski je pod Bijelim Brijegom deklasirao Zeničane rezultatom 4:0, dok su crno-crveni slavili rezultatom 3:2 na Bilinom polju.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.