"Protiv Zrinjskog možemo ostvariti dobar rezultat"

Rijad Kobiljar za SportSport.ba

"Protiv Zrinjskog možemo ostvariti dobar rezultat"

S. Mlaćo

Nakon očekivanog poraza od Željezničara (2:3), nogometaši Olimpica u subotu će na svojoj Otoci ponovo za rivala imati tim iz vrha tabele, ovaj put lidera Zrinjskog iz Mostara.

Vukovi su trenutno na jedanaestom mjestu Premijer lige i imaju isto bodova kao desetoplasirano Metalleghe iz Jajca, te bi im svaki bio bio veoma bitan. Svjesni su toga pa će protiv Plemića iz Mostara učiniti sve da naprave iznenađenje.

"Iskreno,  mislim da možemo napraviti dobar rezultat,  a hoće li to biti dovoljno to ćemo  vidimo. Naše je da izađemo punom snagom i dadnemo sve od sebe. Pokazali smo da možemo igrati i sa “velikanima“,  u dobroj smo formi kao ekipa i to ide na našu stranu. Šta god da napravimo odlično je,  a možemo puno dobiti sa dobrim rezultatom, a ništa ne možemo izgubiti", kazao je za SportSport.ba prvotimac Olimpica Rijad Kobiljar.

Od početka sezone Olimpic je na samom dnu tabele i do kraja sezone će mu uslijediti grčevita borba za opstanak.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Mi smo pokazali zadnjih 4-5 utakmica da smo ozbiljna ekipa, to jest protiv Sarajeva, Širokog Brijega, Slobode i protiv Želje na Grbavici sa drugom ekipom. Mislim da možemo ostvariti opstanak i u prednosti smo jer smo već odigrali te mečeve protiv Slobode, Željezničara a sad i sa Zrinjskim. Puno se lakše igra i diše kad se te utakmice završe, a imamo vrlo mladu ekipu,  pogotovo u fazi napada. Naše je samo da nastavimo maksimalno raditi i nadam se da će nas Bog nagraditi negdje usput jer smo zaslužili kao ekipa, a zaslužio je i šef stručnog štaba Radović koji je svojim dolaskom digao ekipu i vjerujem da možemo dosta više kao ekipa pokazati i pružiti", dodao je Kobiljar.

Kobiljar je ove sezone u dresu Olimpica upisao 12 nastupa, te dodao jedan pogodak i dvije asistencije. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi