"Protivniku je bitan svaki bod, ali imamo i mi svoj plan"

Admir Adžem:

"Protivniku je bitan svaki bod, ali imamo i mi svoj plan"

Fudbaleri najtrofejnijeg bh. kluba u okviru 12. kola BH Telecom Premijer lige gostovati će u Bijeljini gdje svoje mečeve igra Mladost iz Velike Obarske.

"Našim narednim protivnicima je svaki bod bitan. Već je počela borba za opstanak, ali i mi imamo svoje planove", rekao je šef stručnog štaba Željezničara, Admir Adžem.

Plavi će put Semberije u subotu, a utakmica u Bijeljini protiv Mladosti na programu je u nedjelju sa početkom u 13:30.

Ekipa Željezničara je u revanš susretu osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine remizirala na Grbavici odigravši 1:1. Iako su eliminisani iz najmasovnijeg takmičenja u kojem će teško neko srušiti njihov niz bez poraza, fudbaleri Plavih pokazali su visok nivo borbenosti, po jako teškom terenu i teškim vremenskim uslovima.

"Pristup i borbenost uvijek moraju biti na visokom nivou. Jedino na taj način se može nadoknaditi manjak kvaliteta", istakao je Adžem.

Teški uslovi za igru ostavili u meču protiv Širokog Brijega ostavili su traga i na ekipi Željezničara. Ipak, stručnjak na klupi Plavih se nada da će medicinski tim uspješno odraditi svoj dio posla.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Enis Sadiković neće igrati zbog crvenog kartona, dok ćemo o nastupu još nekih fudbalera više znati tokom sutrašnjeg dana", istakao je nekadašnji fudbaler, a sada trener tima iz Doline Ćupova.

Susret Mladosti i Željezničara igra se u nedjelju, a u dosadašnja dva međusobna susreta Plavi su slavili u oba navrata. Na Grbavici je u prošloj sezoni bilo 2:1, dok je u Bijeljini Željo slavio sa ubjedljivih 4:0.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.