Prva pobjeda Nedžarića Zamm mC

Poznati učesnici druge faze takmičenja

Prva pobjeda Nedžarića Zamm mC

M. Skaka

U nedjelju, 06.12.2015. godine utakmicama u grupama A i B počelo je 4. kolo BH Telekom Malonogometne Fair play lige.

Postignuti su sljedeći rezultati: MNK 11. juli Srebrenica : Caffe Libris Baščaršija (11:1), Buća Potok Saplast : Nedžarići (8:1), Crna Rijeka : Pozitiva Sarix-Zabrđe (1:7), Kovači : SD Nedžarići- Zamm mC (0:4).

U derbiju 4 kola, sastale su se ekipe MNK 11. juli Srebrenica i Caffe Libris Baščaršija. Iako su gledaoci očekivali neizvjesnu i borbenu utakmicu do samog kraja, na terenu je postojala samo jedna ekipa koja je dopadljivom igrom ubjedljivo savladala ekipu Caffe Librisa. Ovom pobjedom ekipa MNK 11. Juli Srebrenica je osigurala prolazak u drugu fazu takmičenja, dok je Caffe Libris trećim uzastopnim porazom u grupi B prikovan za dno tabele. Priliku da popravi dojam ekipa Librisa imaće u narednom kolu.

U istoj grupi, Pozitiva Sarix- Zabrđe, nastavlja sa odličnim partijama te je zabilježila je vrijednu pobjedu koju je izdvaja na vrhu tabele.

U grupi A, nastavljena je odlična serija Buća Potok Saplasta. Nova „ žrtva“ popularnih Bučačosa je bila ekipa Nedžarića koja je ispraćena sa 8 golova u mreži. Ovom pobjedom Buća Potok Saplast je osigurala prvo mjesto u grupi. U drugoj utakmici, grupe A, SD Nedžarići Zamm mC, su lakše nego se očekivalo pobjedile ekipu Kovača te ovom pobjedom osigurale plasman u drugi fazu takmičenja. Kovači će popravak dojma tražiti u sljedećoj utakmici.

Odigrane su i prve dvije utakmice 3. Kola u Junior cup-u. Postignuti su sljedeći rezultati: Građevinsko-geodeteska škola : Perzijsko – bosanski kolež sa internatom ( 2:1), Dobrinjske Gazije : Plavi put ( 4:6 ) ( prekid u 30. Minuti utakmice).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.