Sakib Malkočević:

"Prva utakmica će odlučiti dalji tok kvalifikacija"

D. Kurbegović

Kadetska selekcija BiH sutra putuje u Makedoniju, gdje je očekuje prvi dio kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Protivnici našoj selekciji biće Makedonija, Slovačka i Moldavija.

Uoči sutrašnjeg polaska selektor Sakib Malkočević je za SportSport.ba govorio o kvalifikacijama, protivnicima, te omladinskoj ligi BiH.

"Što smo planirali to smo i odradili, vrijeme nas je poslužilo, dobro je nismo imali nikakvih bolesti i povreda tako da sam zadovoljan. Nažalost tri nogometaša nisu stigla zbog obaveza prema klubovima. Oni će doći direktno u Makedoniju, tako da to može biti otežavajuća okolnost jer se nisu uigravali s ekipom. Herić, Voloder i Šarčević su veoma bitni igrači za ovu selekciju, nadam se ipak da se to neće odraziti na našu igru. U Makedoniji ćemo odraditi dva treninga prije te prve utakmice. Pripremili smo se koliko smo mogli, sada je sve na igračima, nadam se da ćemo ostvariti cilj, a to je plasman u Elitni krug kvalifikacija", ističe Malkočević.

Protivnici nisu nimalo bezazleni, a posebno domaćin ekipa Makedonije.

"Naravno da sve ekipe žele u Elitni krug. Prva utakmica je protiv domaćina Makedonije, oni će sigurno imati veliku podršku s tribina. Prva utakmicama u kvalifikacijama po meni je i najbitnija, ona odredi dalji tok kvalifikacija. Vrlo je važno dobro startati, posljednje dvije godine te prve utakmice smo pobjeđivali i osiguravali smo taj Elitni krug. Za razliku od prije ovaj put smo se manje okupljali, to je i zbog Evropskog prvenstva na kojem smo sudjelovali. Ja ipak vjerujem u ove momke da imaju kvalitetu i da će ispuniti naš cilj", nada se selektor naše U-17 selekcije BiH.

Zajednička pionirska liga BiH će u budućnosti sigurno donijeti veći kvalitet kadetske reprezentacije BiH.

"Sigurno da je to sada prednost ove selekcije jer je ona bila prije u hendikepu, jer prije su igrači nastupali za reprezentaciju, a nisu stigli igrati za klubove. Vjerujem da će to narednih godina donijeti mnogo veći kvalitet kako klubova, a svakako i za nas koji radimo u kadetskoj reprezentaciji, jer ti igrači nam dolaze i moraju biti koliko-toliko taktički i tehnički spremni", kazao je za kraj razgovora Sakib Malkočević.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi