Prvak želi bodove sa Grbavice, Plavi traže drugi trijumf

Četvrto kolo BHT Premijer lige igra se danas

Prvak želi bodove sa Grbavice, Plavi traže drugi trijumf

Četvrto kolo BHT Premijer lige Bosne i Hercegovine na rasporedu je ovog vikenda, a najzanimljivije će biti na stadionu Grbavica. 

Aktuelni prvak Bosne i Hercegovine, mostarski Zrinjski gostovat će kod Željezničara, a oba trenera najavila su borbu za sva tri boda. Željezničar već dva kola ne zna za trijumf, pa će Plavi danas tražiti drugu pobjedu ove sezone, protiv odlične ekipe iz Mostara. 

Obje ekipe u ovu utakmicu ulaze bez nekih igrača. Adžem opet ne može računati na Nuspahića, a odluku o nastupu Mladena Zeljkovića, koji je bio bolestan tokom prethodne sedmice, mladi stručnjak još uvijek nije donio. Sa druge strane Branko Karačić ne može računati na Danijela Stojanovića, dok ističe kako ga raduje povratak Ivana Crnova, koji je prošle sezone imao važnu ulogu u osvajanju titule prvaka Bosne i Hercegovine. 

Izuzetno zanimljivo bit će i na Gradskom stadionu u Banja Luci. Nakon što je Borac u prošlom kolu prekinuo niz poraza i kasnim golom na Piroti došao do sva tri boda protiv Travnika, izabranici Vinka Marinovića žele obradovati svoje navijače i u gradu na Vrbasu. 

Dva velikana bh. fudbala u velikim su problemima, a nema sumnje da bi Nizah Hukić, čija ekipa nakon tri kola ne zna za pobjedu, bio zadovoljan i jednim bodom iz Banja Luke. Čelik, baš kao i Borac ima velikih problema sa dugovima, a Zeničanima se počeo osipati i igrački kadar, pa je tako ekipa sa Bilinog polja u Banja Luku otputovala bez Ante Vukušića koji je u prva tri kola bio prvotimac.

Nakon teško ostvarene pobjede protiv Viteza na Pecari, Široki Brijeg želi nastaviti niz dobrih rezultata, održati korak sa vodećim Sarajevom i Zrinjskim, ali neće to biti nimalo lagan zadatak pred punim tribinama Tušnja u Tuzli. 

Denis Sadiković za duel sa Širokim ima nekoliko problema sa povrijeđenim i suspendovanim igračima. Samir Efendić odrađuje suspenziju zbog crvenog kartona, dok su povrijeđeni i Mirhad Mehanović, te golman Kenan Pirić. 

Fudbaleri Travnika u novu sezonu ušli su sa puno optimizma i najavama kako će se boriti za gornji dio tabele, ipak nakon tri odigrana kola Veziri se nalaze na pretposljednjem mjestu sa samo jednim osvojenim bodom, a gostovanje Veležu nije moglo doći u gorem trenutku. 

Izabranici Nedima Jusufbegovića u prošlom su kolu otkinuli bod zahuktalom Sarajevu na našem najvećem stadionu. Rođeni žele pobjedom protiv Travnika ovjeriti bod sa Koševa i dodatno se približiti samom vrhu tabele. 

Nakon katastrofe protiv Željezničara u prvom kolu, Olimpic je u nastavku prvenstva zaigrao mnogo bolje i u posljednja dva kola upisao dva trijumfa. Vukovi imaju priliku da nastave dobru seriju na gostovanju u Gradačcu kod Zvijezde. 

Ekipa Nermina Huseinbašića ove sezone će se, to je već sada evidentno boriti za opstanak u društvu najboljih, a u Gradačcu se nadaju da će pred svojim navijačima, nakon dva remija doći i do prve pobjede u prvenstvu.

Nakon tri odigrana kola Slavija ima isto toliko bodova, ali nema niti jedan poraz na svom kontu, sa druge strane, današnji domaćin ekipe iz Lukavice, Vitez, nakon tri odigrana kola ne zna za trijumf i skupio je svega jedan bod. Obje ekipe nadaju se prvom ovosezonskom trijumfu. 

Zvornička Drina na svom terenu želi potvrditi sva tri boda iz Bijeljine, protiv još jednog kluba iz Semberije. Drina će na svom terenu ugostiti Radnik, koji ima jedan bod i prikovan je za dno tabele. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Najteži zadatak u ovom kolu imat će Mladost iz Velike Obarske. Domaćin ima samo jedan bod, a u goste dolazi najkvalitetnija ekipa u ligi. Iznenađujući poraz u Bijeljini od Drine ostavio je Jevrićevu ekipu na četiri osvojena boda, a mogli su dijeliti vrh tabele sa Širokim, Veležom i Zrinjskim. 

Bordo tim u Bijeljinu dolazi nakon duela sa Borussijom Mönchengladbach i sve osim pobjede ekipe iz prijestolnice Bosne i Hercegovine bilo bi veliko iznenađenje. Izabranici Dženana Uščuplića oduševili su bh. sportsku javnost, ali neće im biti lako da se nakon koševskog spektakla vrate u realnost Premijer lige Bosne i Hercegovine. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.