Prvi poraz Mladosti u Premijer ligi

Široki bolji na Pecari

Prvi poraz Mladosti u Premijer ligi

M. Šljivak

Ekipa Mladosti iz Doboj Kaknja doživjela je prvi poraz u novoj sezoni. U 5. kolu tim Edisa Mulalića je poražen na Pecari kod Širokog rezultatom 3:1.

Na otvaranju je Široki prijetio preko Baše, ali je Mladost odličnom defanzivom u nastavku uspijevala zaustaviti sve napade na 20-ak metara od gola Velića.

Iz prvog šuta na gol gosti iz Doboj Kaknja su stigli do vodstva. Slobodan udarac je izveo Arežina, Bojan Regoje se najbolje snašao u gužvi, te je pogodio mrežu domaćeg tima za vodstvo Mladosti od 0:1.

Krenuo je potom Široki po izjednačenje, a do njega su došli u prvoj minuti nadoknade. Sjajnu akciju je završio mladi napadač Jurić za rezultat prvog poluvremena od 1:1.

Mladost je bolje ušla u nastavak meča. Imali su dva pokušaja prema golu Širokog, ali su domaći igrači u 60. minuti došli do drugog gola. Pogodio je prekrasnim lobom Dino Ćorić za prednost od 2:1.

Imao je potom domaći tim tri dobre šanse. Pokušali su Čabraja, Josip Ćorić i Wagner, ali se Mladost odbranila, dok s druge strane nisu uspjeli napraviti ništa pred golom tima s Pecare.

Gosti su u finišu ostali s igračem manje. Isključen je Regoje, a zatim domaći imaju dobru šansu, ali neko s gol-crte izbacuje loptu. Ipak, već u narednom napadu Čabraja pogađa za prednost od 3:1.

Ostalo je 3:1 za Široki, te su oni prvi tim koji je pobijedio Mladost ove sezone.

Premijer liga, 5. kolo:

Široki - Mladost 3:1 (Jurić 45+1, D.Ćorić 60', Čabraja 90' / Regoje 31')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Široki: Bilobrk, Matić, Barišić, Ćorić, Baša, Menalo, Jurić, Begonja, Bralić, Marković.

Mladost: Velić, Metalsi, Zahirović, Šišić, Aganspahić, Arežina, Lazić, Šećerović, Regoje, Krahmet, Isaković.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti