Prvi poraz Sloge, Gradini golijada u Mramoru

Druga liga FBiH - grupa Sjever, peto kolo

Prvi poraz Sloge, Gradini golijada u Mramoru

E. Škorić

Sloga Simin Han je doživjela u subotu prvi poraz u petom kolu Druge lige FBiH - grupa Sjever.

Sloga je gostovala u Živinicama, te je poražena od Slavena s 3:1. Jedini gol za goste postigao je Mirel Ibrahimović u 30. minuti, dok su u timu domaćih strijelci bili Mirnes Salihović (x2) i Enis Mašić.

Sloga i pored poraza ostaje prva sa 12 bodova dok je Slavenu ovo prvi trijumf nakon četiri vezana remija. 

Istim rezultatom, dakle 3:1, Sloga je u Tojšićima bila bolja od Posavine 108. Selmir Halilović je bio dvostruki strijelac za Slogu, dok se u strijelce upisao i Aldin Alagić, a na drugoj strani je precizan bio jedino Alen Turbić.

U Dubokom Potoku kod Srebrenika je Ingram golovima Amera Dorića s 2:0 pobijedio Dizdaružu. U Donjoj Mahali Dinamo je s 3:1 savladao Bosnu iz Kalesije. Robert Vincetić i Marjan Gajčević, te Goran Maskaljević su bili strijelci, a Bosna je jedini gol postigla preko Simbada Jahića.

Bosna je u Mionici kod Gradačca rezultatom 2:1 savladala Priluk. Dražen Lukić s penala i Semir Mešanović donijeli su pobjedu Bosni, dok je Priluk ipak ostao bez bodova iako je poveo preko Sadmira Zukića u 13. minuti.

Sjajnu utakmicu odigrali su Mramor i Gradina, a gosti iz Srebrenika su bili bolji sa 4:3. Amir Gulam je dao dva, a po jedan gol Haris Ibrić i Osman Hodžić u timu gostiju. Za 'rudare' su strijeli bili Edin Bečić i u dva navrata Almis Kasumović.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Sjever:

U Prokosovićima je domaćin, istog naziva, slavio s 5:1 protiv Radnika iz Lipnice. Mensur Bjelić je bio dvostruki strijelac, Elvedin Salkić, Elvis Aljukić i rezervista Emir Memić su također bili strijelci za domaće, a gostima je jedini gol donio Saša Gašić i u to prvoj minutu.

Sloga je, dakle, lider sa 12 bodova, Svatovac ima 10, Mladost Malešići i Posavina po devet... Na dnu je Radnik iz Lipnice sa samo dva boda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije