Prvotimci FK Željezničar posjetili Zavod Mjedenica

Družili se s mališanima

Prvotimci FK Željezničar posjetili Zavod Mjedenica

Prvotimci FK Željezničar, Marijan Antolović, Mladen Zeljković, Vedran Kjosevski i Kerim Memija posjetili su jučer Zavod za specijalno obrazovanje i odgoj djece Mjedenica, gdje su se družili sa učenicima Zavoda i upoznali sa njihovim svakodnevnim aktivnostima, navodi se na službenoj stranici kluba sa Grbavice.

Nakon što su učenici predstavili svoje umjetničke radove koje kreiraju u okviru svojih redovnih nastavnih aktivnosti, druženje se nastavilo u sportskoj sali gdje se odigrala prijateljska utakmica između ove dvije ekipe. U odličnoj atmosferi koju su napravili najmlađi učenici, ekipa zavoda Mjedenica je odnijela zasluženu pobjedu.

Naglašavajući činjenicu da se za ovakva druženja uvijek nađe vremena, Marijan Antolović je istakao svoje veliko zadovoljstvo što je ovom posjetom ostvario i nova prijateljstva. 

“Oduševljeni smo ovom posjetom i zaista je sjajno što djeca imaju različite aktivnosti. Svjesni smo da igranjem za klub kao što je Željo imamo i velike obaveze van terena kao što je ova posjeta, i sigurno je da ćemo se truditi da djeci Zavoda kao i ostaloj djeci budemo uzori“, naveo je Antolović u ime igrača.

Sead Čelebić iz Zavoda Mjedenica, zahvalio se igračima na posjeti te podsjetio da ovo nije prva saradnja FK Željezničar i Zavoda Mjedenica. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

“Mi smo već jednom bili gosti FK Željezničar i to na utakmici sa Leotarom kada su Plavi slavili titulu. Ta nam je posjeta ostala u posebnom sjećanju i uvijek ćemo se rado odazvati druženju sa igračima Želje bilo da je u pitanju naša posjeta Grbavici ili dolazak igrača u naš Zavod. Ovakva druženja za našu djecu znače puno jer i sami puno vole sport, posebno fudbal a naravno i Želju.“, naglasio je Čelebić te dodao da će se saradnja FK Željezničar i Zavoda Mjedenica svakako nastaviti.

Iz Želje su, za kraj, najavili da će se ovakvim i sličnim aktivnostima nastaviti i u vremenima koja dolaze.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.