Puna podrška kandidatu za predsjednika Selvedinu Šatoroviću

Saopćenje NGG "Za Čelik" i UG "Robijaši 1988" Zenica

Puna podrška kandidatu za predsjednika Selvedinu Šatoroviću

D. Kurbegović

Za četiri dana na stadionu Bilino polje održat će se za mnoge historijska sjednica Skupštine, na kojoj će se glasati o usvajanju novog Statuta po članskom modelu, ali i birat će se novi predsjednik kluba. Na našu adresu danas je stiglo i saopćenje NGG "Za Čelik" i UG "Robijaši 1988 " iz Zenice, koje vam prenosimo u cijelosti:

"U proteklih nekoliko dana su se desile mnoge stvari koje su bitno utjecale na tok dešavanja oko kandidata za Upravni odbor NK Čelik Zenica u prijelaznom periodu pod novim statutom.

Na sastanku u Gradskoj upravi 26.12.2016. gdje smo iznijeli plan i prijedloge za početak rješavanja nagomilanih problema u kojima se klub nalazi, a što prije svega podrazumijeva: izglasavanje novog statuta, izbor već predloženog Upravnog odbora, finansijsku i institucionalnu podršku Grada, te prekid bojkota domaćih utakmica, predložen je od privrednika i predsjednik Upravnog odbora g. Eldin Vrače koji bi s nekoliko pojedinaca koji su već na tom sastanku pristali biti dio njegovog tima, pokušao privući i još nekoliko kandidata za taj Upravni odbor po novom statutu, na što je g. Vrače i pristao.

Međutim, već sutradan iz medija doznajemo kako je g. Eldin Vrače, nakon sastanka s predsjedništvom političke stranke „Snaga centra“ čiji je i osnivač, donio odluku da ne može prihvatiti mjesto predsjednika Upravnog odbora NK Čelik Zenica. Tu večer smo obavili razgovore i sastanke s njim, članovima Komiteta za hitnost i predsjednikom Skupštine NK Čelik Zenica na kojemu je g. Vrače preuzeo obavezu pronalaska druge osobe koja bi preuzela mjesto predsjednika, dok bi on činio taj Upravni odbor kao njen član.

Od tada su prošla dva dana, a g. Vrače nije uspio pronaći „tog čovjeka“ te ispuni svoj zadatak što nas je dovelo u veoma nezavidnu poziciju, a izgubili smo itekako bitna dva dana u ovoj ekstremno teškoj situaciji za naš klub. Našli smo se pred svršenim činom kada i pored obećane podrške Grada, predloženih pet kandidata koji su pristali biti dio Upravnog odbora (koji se ne mogu kandidovati za predsjednika Upravnog odbora zbog svojih obaveza), volje Komiteta za hitnost i predsjednika Skupštine da pripreme tehničke detalje oko organizovanja skupštine – nemamo ni Upravni odbor ni njegovog predsjednika.

Svjesni da  više ništa ne možemo prepustiti drugima i slučaju, odlučili smo se angažovati vezano za prvog čovjeka u novom sistemu. Na prijedlog g. Mirnesa Isakovića smo održali već nekoliko sastanaka sa g. Selvedinom Šatorovićem, dugogodišnjim navijačem i simpatizerom NK Čelik Zenica, predsjednikom Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja FBiH, članom Panevropskog komiteta ETUCE i najboljim sindikalistom u FBiH 2016. godine, kako bi dotični dao svoj doprinos za klub, a koji je za kratko vrijeme ostavio veoma dobar utisak i svojom inteligencijom, načinom razmišljanja, poznavanjem historije NK Čelik Zenica, klupske problematike, stanja u klubu, svih prednosti novog sistema, načina provođenja promjena, upućenosti u naše zahtjeve, odlučnosti da ih sprovede, kao i konekcijama koje posjeduje.

G. Šatorović je shvatio ozbiljnost situacije i pristao se kandidovati na mjesto predsjednika Upravnog odbora na već zakazanoj skupštini 05.01.2016. što je uslovljeno izglasavanjem novog statuta po članskom modelu, te podrškom UG „Robijaši 1988“, „NGG „Za Čelik“, g. Fuada Kasumovića, ali i ostalih privrednika s kojima smo ranije obavili razgovore.

U tu svrhu smo s g. Šatorovićem održali još jedan sastanak u Gradskoj upravi s g. Fuadom Kasumovićem koji je izrazio podršku novom kandidatu i obećao finansijsku i institucionalnu podršku ispred Grada Zenice. Nakon razgovora s ostalim privrednicima, zbog manjka vremena za prikupljanje ostalih kandidatura, odlučeno je da će se g. Šatorović samostalno kandidovati na mjesto predsjednika, a da će se ostali članovi naknadno priključiti u ovisnosti od procjene i potreba novog predsjednika. Neizmjerno cijenimo što je g. Šatorović preuzeo odgovornost u ovom nezahvalnom trenutku kad drugi nisu htjeli ili mogli.

Stoga, javno poručujemo da će g. Šatorović, u slučaju imenovanja imati punu podršku NGG „Za Čelik“ i UG „Robijaši 1988“,  kako na tribinima, tako i za svu potrebnu pomoć u radu na volonterskoj osnovi.

Na osnovu svega navedenog, pozivamo prije svih delegate Skupštine NK Čelik Zenica na izglasavanje novog statuta po članskom modelu i glasanje za g. Selvedina Šatorovića za predsjednika NK Čelik Zenica. Ti ljudi moraju biti svjesni trenutka u kojem se klub nalazi da je isti praktično pred opstankom ili nestankom, te shvatiti svoju odgovornost dolaska na skupštinu i glasanja odnosno hoće li biti spasioci ili dželati kluba. Imena delegata koji imaju ogromnu odgovornost su: Damir Bradarac (predsjednik Skupštine), Vladan Popović, Besim Bajrambašić, Baid Bašić, Sead Bolm, Ismet Bošnjak, Mehmed Čolak, Selmir Čolaković, Osman Sirćo, Faruk Čolić, Asim Demiri, Vladimir Frnjić, Abdulah Frndić, Adis Gavranović, Damir Imamović, Munib Isaković, Mirnes Isaković, Adnan Jakić, Esad Jašarević, Almir Karabegović, Jusuf Kolić, Hajrudin Kruškić, Osman Migić, Zdenko Mileusnić, Senad Mutapčić, Zaim Parangalija, Hasan Pojskić, Mehmed Rahmanović, Ferid Sokolović, Taib Spahić, Derviš Šišić, Harun Šestić, Nedim Šestić, Arnel Kalušić i Ševko Adilović. Gašenje Čelika ovaj grad nikom i nikad ne bi oprostio!

Također, pozivamo i sve simpatizere i navijače našeg kluba da se 05.01.2016. okupimo ispred istočne tribine stadiona Bilino polje i pružimo podršku onom za što se borimo preko dvije godine, te i trenutno jedinoj osobi koja je spremna sprovesti naše ideje.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Pa, ako ništa drugo, onda barem zato što mu je protukandidat čovjek koji je nedavno iz vatrenog oružja pucao na našu braću s tribine i djecu ovoga grada o čemu se možete informisati u rubrici Press clipping (LINK), jer taj bi trebao biti u ćeliji KP Doma u ovom momentu, a ne da još nekim slučajem bude Predsjednik upravnog odbora kluba poput NK Čelik Zenica. Zapitajmo se pored ovog apsurda, ko su ti što će podržati dotičnog kako bi dobio podršku Grada u nesređenom sistemu rada, a posebno za reprogram duga prema Poreznoj upravi FBiH!? Mislite li da će Vijeće Grada dati podršku klubu za otpis dugova prema javnim preduzećima i javnim ustanovama ako na čelu kluba bude dotični!? Hoće li se publika vratiti na Bilino polje ako on bude vodio klub!? Izglasavanje navedene osobe, persone non grata za Predsjednika Upravnog odbora bi vodilo Čelik ka njegovom gašenju. Ipak, odluku donosi Skupština kluba i iskreno se nadamo da će prevladati razum te da će donijeti odluke u interesu kluba, jer Zenica zaslužuje puno bolje od dvodecenijskog košmara, a posebno od spomenutog gašenja kluba koje je nedopustivo".

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi