Put do Eura biće izuzetno težak za BiH

Zmajići u posljednjem šeširu

Put do Eura biće izuzetno težak za BiH

M. Šljivak

Juniorska fudbalska reprezentacija BiH uspjela je da izbori elitni krug kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo u Finskoj narednog ljeta.

Izabranici Tonija Karačića su kao domaćini turnira osvojili drugo mjesto u konkurenciji Francuske, Gruzije i Andore i ponovo će imati šansu da se u drugom krugu kvalifikacija izbore za plasman na Evropsko prvenstvo.

Međutim, put do Finske će biti izuzetno težak jer će naša selekcija u žrijebu biti u posljednjem jakosnom šeširu.

U žrijebu koji će se održava 6. decembra BiH je u četvrtoj grupi po jačini, a sa nama su selekcije Srbije, Kosova, Poljske, Bugarske, Latvije, Škotske i sa ovim selekcijama nećemo moći igrati.

Zato nam ostali šeširi mogu donijeti zaista teške rivale. Tu su najbolje selekcije Evrope, a u žrijebu će se naći 28 ekipa koje će biti smještene u sedam grupa i samo najbolji tim će ići dalje.

Utakmice Elitnog kruga kvalifikacija igraju se u martu 2018. godine, a jakosne skupine izgledaju ovako:

PRVI ŠEŠIR: Španija, Portugal, Njemačka, Češka, Rumunija, Danska, Makedonija.

DRUGI ŠEŠIR: Engleska, Italija, Ukrajina, Austrija, Francuska, Irska, Holandija.

TREĆI ŠEŠIR: Slovačka, Norveška, Švedska, Grčka, Belgija, Mađarska, Turska

ČETVRTI ŠEŠIR: Srbija, Kosovo, Poljska, Bugarska, BIH, Latvija, Škotska.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti