Putuj Evropo, nemoj više čekati na nas...

Bh. juniori ispali u prvom krugu

Putuj Evropo, nemoj više čekati na nas...

E. Škorić

Juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je od Azerbejdžana u trećem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.  

Bh. reprezentativci su uspjeli da savladaju Tursku u prvom kolu, a onda dva poraza - pomalo očekivan od Ukrajine i nikako očekivan od Azerbejdžana.

Izabranici Tonija Karačića poraženi su minimalno od Azerbejdžana (1:0), a kako je Turska slavila protiv Ukrajine u drugom meču, naši mladi igrači ostali su bez elitnog kruga, što nam se nažalost često dešava.

Jedini gol za Azerbejdžan u današnjem meču postigao je Mustafazade u 41. minuti. U nastavku nismo uspjeli da se vratimo, a rezervista Lelić je iskjučen u 74. minuti i tu su ugašene sve nade.

U jednom trenutku je Turska gubila s 3:1 od Ukrajine, bili smo i uz poraz na dobrom putu da prođemo, no Turci su uspjeli s dva igrača više da preokrenu i da s Ukrajinom prođu dalje.

Nama ostaje nada da će jednog dana doći i naše vrijeme i da ćemo konačno zaigrati na nekom većem takmičenju za mlađe uzraste.  Do tada, putuj Evropi i ne čekaj na nas...

Azerbejdžan - BiH 1:0 (Mustafazade 41)

Azerbejdžan: Sahin, Nabiyev, Ulukhanov, Mustafazade, Sertan, Samadov, Turabov, Karimzada, Huseynov, Ibrahimli.

BiH: Ćutahija, Todorović, Ćorović, Osmanković, Kadušić, Herić, Mustedanagić, Hadžiahmetović, Demirović, Gojak, Kremenović. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti