Bordo tim slavio

Puzigaća s penala za pobjedu Sarajeva

M. Šljivak

Fudbaleri Sarajeva savladali su u prijateljskom susretu hrvatskog prvoligaša Split s minimalnih 1:0.

Prvak Bosne i Hercegovine je pružio nešto bolju igru u prvom poluvremenu ovog susreta

Bili su bolji rival, a nakon šest minuta igre prvi je prijetio Haris Duljević, ali je loše šutirao. Uzvraća Split desetak minuta kasnije, ali je mladi golman Plakalo siguran.

Zatim bh. prvak propušta nekoliko dobrih prilika. Protić, Velkoski i Stojčev su imalo jako dobre pokušaje, ali su bili izuzetno neprecizni.

Najveću priliku u prvom poluvremenu ima Split i to u 45. minuti. Sjajnu akciju je izveo hrvatski tim, jedan igrač odlično šutira glavom, ali lopta odlazi pored gola Plakala, te se na odmor otišlo bez golova.

Sarajevo bolje otvara drugo poluvrijeme, a nakon 10 minuta igre u nastavku dolaze i do vodstva. Benko je oboren u kaznenom prostoru, sudija pokazuje na bijelu tačku, a precizan je Bojan Puzigaća za prednost Sarajeva od 1:0.

Već dvije minute kasnije, u 58. minuti bordo tim ponovo trese mrežu splitskog tima. Međutim, Benko se našao u nedozvoljenoj poziciji, te je gol poništen.

Uzvratio je Split dobrom šansom u 65. minuti. Ipak, pojačanje bordo tima Barbarić sjajnom intervencijom spašava svoj tim.

Do kraja je Sarajevo sačuvalo prednost, te je stiglo do pobjede u ovom meču.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prijateljski meč:

Sarajevo - Split 1:0 (Puzigaća 56'p)

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.