Radeljić: Nadam se da ću što prije zaigrati u novom klubu

Novi član mađarskog Gyirmota

Radeljić: Nadam se da ću što prije zaigrati u novom klubu

S. Mlaćo

Anto Radeljić, dojučerašnji član Zrinjskog prije par dana potpisao je ugovor sa mađarskim Gyirmotom.

Ovom 26-godišnjem defanzivcu ugovor sa Plemićima istekao je sredinom januara, a iako je bio blizu ostanka u Premijer ligi to se na kraju nije desilo.

Sa novim klubom će pokušati izboriti opstanak OTP Bank Ligi.

"Kao što znate postao sam član Gyirmota, a na prvu sam zadovoljan. Čini mi se da je sve odlično od uvjeta, terena do saigrača i svega ostalog. Očekivanja su da što prije zaigram ovdje i pokažem se u najboljem izdanju. Ekipa je posljednja na tabeli, slijedi nam velika borba, ali vjerujem da možemo doći do cilja, a to je opstanak u ligi", kazao je Radeljić za SportSport.ba.

Sa Zrinjskim je osvojio titulu šampiona naše zemlje, a u klub je stigao u zimskom prijelaznom roku 2012. godine. Dobitnik je trofeja "Filip Šunjić-Pipa" u sezoni 2013/14.

"Period proveden u Mostaru je jedan od ljepših trenutaka koje sam doživio. Od titula do evropskih utakmica, pa  domaćeg prvenstva, mogu reći samo najbolje. Imam samo riječi hvale za grad, navijače i sve dobre ljude u tom gradu", ističe ovaj defanzivac koji je kao član Zrinjskog jedan period proveo i na posudbi u Vitezu.

Bio je na pragu prelaska u Olimpic, ali to se ipak nije desilo. Njegova je procjena bila da je vrijeme za odlazak iz Premijer lige, što je na kraju i presudilo.

"Da. Bio sam na pregovorima sa Olimpicom i dogovarali smo da dođem na pola godine. U međuvremenu sam dobio poziv da dođem u Makarsku. Pet godina sam igrao Premijer ligu, pa sam htio da promijenim sredinu i krenem prema evropskim klubovima. To je moj razlog zašto nisam ostao dole, a kvalitet Premijer lige se dosta promijenio kako se smanjila liga. Mislim da će iz godine u godinu biti sve bolje i da će biti sve jačih utakmica i derbija", dodao je Radeljić koji je sa novim klubom potpisao ugovor na godinu i pol dana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi