Vezni fudbaler Željezničara

Radinović: Naježio sam se kada sam izašao na teren

Vezni fudbaler Željezničara Uglješa Radinović odigrao je u subotu prvu zvaničnu utakmicu za Plave.

U derbiju sa Sarajevom odigranom na Grbavici (1:1), Radinović je bio jedan od najboljih pojedinaca utakmice, a po izboru forumaša SportSport.ba uvršten je u idealni tim kola.

"Sjajan je osjećaj igrati za Željezničar. Drago mi je što sam došao ovdje, to sam već rekao, ali nakon ove prve utakmice moram da kažem da su utisci stvarno sjajni", rekao je Radinović, koji je potom govorio o predstojećoj utakmici:

"Okrećemo se Olimpicu. Naravno, idemo na pobjedu. Mi smo Željezničar, borimo se za titulu i moramo na svakoj utakmici ići na pobjedu. Dobro smo se spremili i nadamo se da ćemo osvojiti tri boda. O Olimpicu iskreno ne znam previše. Oni su dosta promijenili tim u odnosu na prošlu sezonu, podmlađeni su... Gledali smo video analizu našeg sljedećeg protivnika i spremni smo".

O atmosferi na derbiju ima samo riječi hvale.

"Igrao sam i u Borcu pred mnogo navijača, ali ova atmosfera kakva je bila na derbiju je sjajna. Naježio sam se kada sam izašao na teren".

Na pitanje da li se Kostićev stil razlikuje od stila trenera sa kojim je radio, Radinović je odgovorio:

"Primijeti se neka razlika. Radio sam sa brojnim trenerima u karijeri, tri godine sam igrao u Češkoj i Kostićev 'evropski' stil me pomalo podsjeća na tamošnje prilike".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Meč Olimpica i Željezničara igra se u okviru 2. kola Premijer lige BiH, a na rasporedu je u subotu s početkom u 17:30 sati.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi