Radnički gostuje u Goraždu, Orašje dočekuje Branitelj

U Gabeli se sastaju bivši premijerligaši

Radnički gostuje u Goraždu, Orašje dočekuje Branitelj

Ovog vikenda je na rasporedu treće kolo 1. lige Federacije Bosne i Hercegovine, koje će ponuditi nekoliko interesantnih utakmica.

Nakon dva odigrana kola, četiri ekipe imaju maksimalan broj bodova - Orašje, Bosna, Radnički i Budućnost. Orašje će na svom terenu dočekati Branitelj, koji je do sada osvojio jedan bod, dok bi zanimljivo trebalo biti u Goraždu, gdje će snage odmjeriti istoimeni tim domaćina i Radnički iz Lukavca.

Visočka Bosna će gostovati Novom Travniku, Čapljina dočekuje Rudar iz Kaknja, dok će Budućnost na svom stadionu u Banovićima odigrati meč sa Podgrmečom. U Gračanici je na rasporedu meč Bratstva i Sloge, a u Jajcu Metalleghea i Zvijezde.

Zanimljivo bi trebalo biti u Gabeli, gdje će snage odmjeriti dva nekadašnja člana Premijer lige BiH. GOŠK i Jedinstvo su imali razočaravajući start sezone. Gabeljani imaju samo jedan bod, dok su Bišćani bez bodova, pa je predstojeći susret od izuzetne važnosti za oba tima.

Pet utakmica trećeg kola 1. lige FBiH je na rasporedu danas: Orašje - Branitelj, Budućnost - Podgrmeč, Bratstvo - Sloga, Čapljina - Rudar i Goražde - Radnički. Sutra (nedjelja) će biti odigrane i preostale tri utakmice, u kojim se sastaju Gošk i Jedinstvo, Metalleghe i Zvijezda, te Novi Travnik i Bosna.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti