Radnik bolji od N.Travnika, Vitez i Krajina ubjedljivi

Druga liga FBiH grupa Centar

Radnik bolji od N.Travnika, Vitez i Krajina ubjedljivi

S. Mlaćo

U Drugoj ligi FBiH grupa Zapad za vikend je odigrano sedam utakmica, a u derbiju kola Radnik iz Donjeg Vakufa je na svom terenu savladao Novi Travnik rezultatom 2:1.

Domaći su poveli pogotkom Kunića, izjednačio je Uzun za 1:1, što je ujedno bio konačan rezultat prvog poluvremena. U drugom poluvremenu pogodak Radnika, tačnije Smajića, za konačnih 2:1.

Vitez je sa 5:0 savladao Busovaču. Dva pogotka postigo je Belamin Osmančević, po jedan  Ammar Haskić, Sabahudin Petak i Admir Zukan.

Krajina iz Cazina deklasirala je slabašnu Brekovicu sa 6:0. Strijelci za tim Muhameda Berberovića bili su dva puta Benjamin Čataković i Sandi Nuhić, te po jednom Selvedin Nuhić i Meldin Durić.

Bratstvo je sa minimalnih 1:0 u Bosanskoj Krupi nadigralo NK Podgrmeč 1:0, a Vitez je u Bužimu deklasirao Krajišnik 7:0.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Zapad:

Sloga je također sa minimalnih 1:0 bila bolja od Ključa, a u Han Biloj bodove su podijelili Rudar i Kiseljak (1:1).

Na tabeli je prvih FK Vitez sa maksimalnih šest bodova, dok po četiri imaju NK Kiseljak i FK Rudar.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi