Radnik i Sloboda u prilici da ispišu stranice historije

Uzvratna utakmica finala Kupa BiH

Radnik i Sloboda u prilici da ispišu stranice historije

Uzvratna utakmica finala Kupa BiH između Radnika i Slobode igra se danas na Gradskom stadionu u Bijeljini. 

Priželjkivani neriješeni rezultat u prvoj utakmici (1:1) za izabranike Slavka Petrovića donosi injekciju samopouzdanja, potvrdu snage i nedvojbene poticaje. Bijeljinci su željni nadmetanja s ciljem da budu bolji i uspješniji, a Radniku je ovo ujedno i prvo finale u dosadašnjoj klupskoj historiji. 

U domaćem taboru naglašavaju kako sa mnogo samopouzdanja dočekuju Slobodu.

"Mi poštujemo Slobodu i cijenimo sve što su igrači Husrefa Musemića do sada uradili. Sloboda je i dalje favorit, ali smatram da uz našu maksimalnu koncentraciju i borbenost, uz dozu sreće, možemo doći do željenog trofeja", kazao je prvotimac Jakovljević i potom se osvrnuo na činjenicu da će u današnjoj utakmici Sloboda biti lišena usluga Zebe. 

"Odsustvo Zebe će biti olakšavajuća okolnost za nas, ali se sa druge strane u njihov tim vraćaju dva izvrsna igrača, Sarić i Veselinović. Zadatak za nas u odbrani će biti da zaustavimo Ahmetovića koji je jedan od najboljih napadača Premijer lige BiH, a tu je i Ordagić koji nas je dosta namučio u prethodnim utakmicama", dodao je odbrambeni fudbaler Radnika iz Bijeljine. 

Sloboda se u ovoj utakmici ujedno nada i trećoj sreći, jer prethodna dva finala nisu ostala u dobrom sjećanju. Okršaj sa Zrinjskim 2008., kao i onaj godinu dana kasnije protiv Slavije, počeli su na svom stadionu i u oba su u uzvratu izgubili nakon izvođenja jedanaesteraca.

"Prvi trofej u historiji kluba Sloboda će danas dići. Sloboda to zaslužuje, Sloboda to može i Sloboda ima takve fudbalere", istakao je predsjednik tuzlanske momčadi Azmir Husić u izjavi za SportSport.ba. 

Susret u Bijeljini počinje u 17:00 sati uz direktan prijenos na BHT1, a pravdu će dijeliti Ognjen Valjić iz Banja Luke. Asistirat će mu Senad Ibrišimbegović i Dario Primorac, dok su Zoran Grbić i Vladimir Bjelića četvrti i peti sudija. Za šestog sudiju je određen Ilija Živković.

Radnik nagrađuje navijače

Radnik je u saradnji sa sponzorima i prijateljima kluba osigurao nagradnu igru za sve gledaoce sa kupljenom ulaznicom za meč protiv Slobode.

Jednu od nagrada osigurao je i hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić, koji poklanja tri dana boravka u Barceloni sa plaćenim smještajem, troškovima puta i hranom uz odlazak na jednu utakmicu Barcelone za dvije osobe.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Gradonačelnik Mićo Mićić dodjeljuje sedam dana boravka na Zlatiboru uz pun pansion za dvije osobe, dok predsjednik kluba Mladen Krstajić dodjeljuje tri dana boravka u Gelsenkirchenu sa plaćenim smještajem, troškovima puta uz odlazak na jednu utakmicu Schalkea za dvije osobe.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi