Radnik i Travnik u Bijeljini podijelili bodove

Radnik i Travnik u Bijeljini podijelili bodove

A. Beganović

U jednom od derbija začelja 13. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine fudbaleri Radnika i Travnika su podijelili bodove u Bijeljini (1:1).

U dosta lošoj fudbalskoj predstavi igranoj u Bijeljini podijela bodova je i najrealniji ishod. Radnik je bolje otvorio susret i već u 10. minuti stigao je do prednosti. Nakon lijepe akcije domaćih istrčalog Nurkovića lobovao je Vučinić.

Nakon vodstva Radnika gosti iz Travnika preuzimaju inicijativu, lopta je više u njihovom posjedu, no nisu napravili neku izgledniju priliku. Najbliže pogotku su bili u 25. minuti kada je Burazor šutirao sa 20 metara, no Bodiroga je odbranio.

I u drugom dijelu Travnik je diktirao tempo igre, dok su se domaći orijentisali na čuvanje svoje mreže. Prepustili su sredinu terena Vezirima, koji su u 75. minuti pogotkom Smajića poravnali na 1:1.

U samom finišu susreta Veziri su mogli do pobjede, no iz idealne situacije mrežu domaće ekipe nije pogodio iskusni Dudić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.