Radnik iz Bijeljine startao sa pripremama

Održana prozivka Bijeljinaca

Radnik iz Bijeljine startao sa pripremama

S. Mlaćo

Danas su sa pripremama za sezonu 2017/18 startovali i prvotimci Fudbalskog kluba Radnika.

 Na prozivci se pojavilo 25 fudbalera, među kojima nije bilo Edina Ademovića i Nemanje Zlatkovića, sa kojima tim iz Bijeljine nije produžio saradnju. Novo ime je Slaviša Radović, koji je ovog ljeta potpisao trogodišnji ugovor sa Radnik, prenosi fkradnik.ba

Prvi dio priprema Radnik će odraditi na Gradskom stadionu u Bijeljini, a početkom jula izabranici Mladena Žižovića sele na Kupres gdje će boraviti boraviti 10 dana, odraditi najvažniji dio priprema i što je najvažnije – odigrati nekoliko prijateljskih utakmica.

"Najveće pojačanje biće da sačuvamo postojeći igrački kadar, tako da u jednom dugotrajnom procesu napredujemo iz sezone u sezonu. Takođe, volio bih da bude što manje povrijeđenih igrača, rekao je prvi trener Mladen Žižović na konferenciji za medije, koja je održana danas na Gradskom stadionu u Bijeljini, i dodao:

"Na Kupresu ćemo odigrati dvije-tri prijateljske utakmice. Vraćamo se u Bijeljinu 11, eventualno 12. jula, gdje ćemo 15. odigrati još jednu prijateljsku utakmicu, koja će ujedno biti i generalna proba. U potrazi smo za što boljim i što adekvatnijim protivnikom, i već u toku današnjeg dana to bi trebalo da bude poznato", zaključio je Žižović.

Kapitenu Stanko Ostojiću, koji je najtrofejniji igrač u Historiji Radnika, ovo će biti deveta sezona u plavom dresu, a njegova očekivanja su da će Bijeljnici i ove sezone biti u vrhu Premijer lige Bosne i Hercegovine.

"Iz godine u godinu ostvarili smo sve bolje rezultate. Počelo je sa osvajanjem Kupa Republike Srpske, što nam je bio primarni cilj u prethodnih pet-šest godina. Zatim smo podigli standarde na viši nivo. Osvojili smo prvenstvo Republike Srpske i obezbjedili plasman u Premijer ligu BiH. I tu, iz godine u godinu, zauzimamo sve bolju poziciju, tako da se nadam da će Radnik i u budućnosti sa napretkom", rekao je Stanko Ostojić.

 U tim Radnika se vratio Jovo Kojić, koji je proljeće proveo na pozajmici u Olimpicu iz Sarajeva, kao i povrijeđeni Dušan Martinović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Važno je dodati i to da se ni stoper Aleksandar Kosorić nije pojavio na prozivci, pošto se nalazi u potrazi za inostranim angažmanom. Međutim, ukoliko ne uspije u tome, realne su šanse da ostane u Radniku i naredne sezone.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi